- Kulcs-Bér Tudásbázis - https://tudasbazis.kulcs-soft.hu/ber-program -

Önellenőrzés automatikus elkészítése – 08-as adatszolgáltatás

Posted By On 2012. november 21. szerda @ 16:23 In Adatszolgáltatások | Comments Disabled

A Kulcs-Bér programban lehetőségünk van a 08-as adatszolgáltatás önellenőrzésének automatikus elvégzésére.

Az „Adatszolgáltatások/ NAV felé/ 08” menüpontban a dolgozók kijelölését, valamint az adatok felgyűjtését követően az alábbi felületen megadható a bevallás jellege.

Fontos: Önellenőrzés készítésekor valamennyi dolgozót szükséges kijelölni a program helyes működéséhez, mert az érintett dolgozók kigyűjtése automatikusan megtörténik.

Amennyiben az Önellenőrzést választjuk ki, egy importálási lehetőség jelenik meg a képernyőn, ahol ki tudjuk választani az önellenőrizni kívánt időszakra benyújtott állományt:

Fontos: A kiválasztott állománynak „enyk” kiterjesztésűnek kell lennie.

A „Mentés” gomb választása után a program elvégzi a felgyűjtött adatok, valamint a korábban beküldött állomány összehasonlítását, és elkészíti a beküldendő xml állományt.

Ezt követően egy nyomtatvány segítségével tudja ellenőrizni az önellenőrzés adatszolgáltatásban szereplő adatokat, amelyet az „Önellenőrzés segédlista nyomtatás” gomb segítségével tud előállítani.

Az elkészült 08-as xml állomány ÁNYK programba történő beolvasása után már csak az önellenőrzési pótlék összegét kell feltüntetni a beküldés előtt, illetve a 08A-03-03 lapon szereplő nyilatkozatok kitöltése lehet szükséges.


Hasznos volt az információ?
info

Miért nem volt hasznos az információ? Kérjük, írja le pár mondatban észrevételét!
Hasznos volt az információ?
info


Article printed from Kulcs-Bér Tudásbázis: https://tudasbazis.kulcs-soft.hu/ber-program

URL to article: https://tudasbazis.kulcs-soft.hu/ber-program/4657/onellenorzes-automatikus-elkeszitese-08-as-adatszolgaltatas

Copyright © 2013 Kulcs-Soft Számítástechnika Nyrt. - Minden jog fenntartva!