Küldje el ezt a cikket! Küldje el ezt a cikket!
Cikk nyomtatása Cikk nyomtatása

Szervezeti egységenkénti és telephelyenkénti jogosultság kezelés


Maximális szabadságot ad a program adatbiztonsági jogosultságainak tekintetében a szervezeti egységenként és telephelyenként paraméterezhető jogosultság kezelés. Az új opció célja, hogy megkönnyítse azon felhasználóink napi munkáját, akik szervezeti egységre, vagy telephelyre szétbontva kezelik a munkavállalók számfejtéseit, illetve adatait. A jogosultságok kiosztásával megvalósítható, hogy egy felhasználó csak a jogosultságkezelésnél megadott telephely, vagy szervezeti egység dolgozóinak adatait tudja kezelni.

A szervezeti egység, telephelyre vonatkozó jogosultságot a Beállítások/ Kezelés/ Jogosultságok opcióban aktiválhatjuk, akár külön-külön.

Olykor előfordulhat, hogy a munkavállaló egy hónapon belül több szervezeti egység, vagy telephelynél is érintett, azaz előfordulhat, hogy hónap közben a szervezeti egység vagy telephely változik. A program historikus adatkezelésének köszönhetően a változásokat leköveti, és ennek megfelelően a múltbéli adatokat is tárolja. A szervezeti egység, illetve a telephely módosítását a dolgozó adatokon belül a Jogviszonyok/Jogviszony alapadatai/Alapadatok menüpontnál, a szervezeti egység, vagy telephely sor végén található „korábbi adatok megtekintése” opcióval módosíthatjuk, ellenőrizhetjük.

A Beállítások/Kezelés/Jogosultságoknál három lehetőséget kínál a program azzal kapcsolatosan, hogy szervezeti egység, vagy telephely változásánál milyen szempontokat vegyen figyelembe a jogkör érvényesítését illetően.

A három opció a következő:

-          Ha az aktuális időszak végi törzsadat szerepel a tiltottak között, akkor tiltott: amennyiben ez a sor van bejelölve, a program a szervezeti egység/telephely korábbi adatainál szereplő legutolsó érvényességi dátumot veszi alapul. Például ha Bérszámfejtő Emma a szervezet1 nevű szervezeti egységben dolgozók adatait kezelheti, viszont Teszt Elek nevű dolgozóhoz  hónap első felében szervezet1 szervezeti egység volt ugyan  rendelve, majd a hónap közepétől szervezet2 szervezeti egység lett rögzítve, akkor Bérszámfejtő Emma nem láthatja Teszt Elek adatait, mivel a hónapban az utolsó érvényes dátum a szervezet2-re mutat.

-          Ha az aktuális időszak valamely törzsadata szerepel a tiltottak között, akkor tiltott: a fenti példából kiindulva, ha Bérszámfejtő Emmának szervezeti1 szervezeti egységhez van jogosultsága, és Teszt Eleknek adott hónapban hónap elején szervezet1, majd hónap közepétől szervezet2 van rögzítve, akkor Emma nem fogja látni  Teszt Elek adatait, mivel csak akkor látná, ha mind a két szervezeti egység engedélyezve lenne. Azaz, csak akkor látná, ha változás esetén mind a két szervezeti egységre lenne engedélye.

-          Ha az adott időszak törzsadatai között van olyan, amely nem szerepel a tiltottak között akkor engedélyezett:  Ismét a fenti példát kivesézve, ha Bérszámfejtő Emmának csak a szervezet1 szervezeti egységhez van jogosultsága, és hónap első felében Teszt Eleknek szervezet1, hónap közepétől pedig szervezet2 van jelölve, és szervezet1 tiltott, szervezet2 engedélyezett, akkor Emma látni fogja Teszt Elek adatait.

Tehát az opció célja, hogy megkönnyítse azon Felhasználóink minden napos munkáját, akik szervezeti egységre, vagy telephelyre szétbontva kezelik a munkavállalók számfejtéseit, illetve adatait. A jogosultságok kiosztásával a jövőben megvalósítható tehát az is, hogy egy felhasználó csak a jogosultságkezelésnél megadott telephely, vagy szervezeti egység dolgozói adatait tudja kezelni. Az opció aktiválása után a felhasználókhoz tartozó jogosultságokat a Karbantartás/Adatbiztonsági beállításoknál lehet megadni. A főképernyőn lehetőség van a felhasználó kiválasztására, majd az ablak jobb felső sarkában található feliratra kattintva a felhasználó menüpontonkénti jogosultságainak megadására is lehetőség nyílik.

A módosítani kívánt opcióra dupla egérkattintás után feljön a jogosultság részletező ablak, amely lehetőséget biztosít a szervezeti egység, és telephelyenkénti jogkör megadására.

A fokozott kényelemért programunkban megtalálható a cég és cégfüggő törzsenkénti jogosultság beállítása is, amely lehetővé teszi, hogy egy adott cég összes menüpontjából adott felhasználó mely szervezeti egységben, telephelyen nyilvántartott dolgozó adatait kezelhesse.

Megjegyzés: Jogosultságok beállításához rendszergazdai jogosultságokkal kell bejelentkezni a programba.


Hasznos volt az információ?
info

Miért nem volt hasznos az információ? Kérjük, írja le pár mondatban észrevételét!
Hasznos volt az információ?
info


Kapcsolódó bejegyzések