Küldje el ezt a cikket! Küldje el ezt a cikket!
Cikk nyomtatása Cikk nyomtatása

Bérprogram telepítése – Telepítés varázsló lépései


A programot – akárcsak más Windows alapú alkalmazásokat, vagy magát a Windows-t – használatba vétel előtt installálni (Telepíteni) kell a számítógépre. Az egész installálási folyamat néhány igen egyszerű lépésben leírható és elvégezhető. A program telepítése egyszerűen és önállóan is elvégezhető. A telepítés után a program azonnal munkára fogható.

FONTOS! MIELŐTT A TELEPÍTÉST ELVÉGEZNÉNK, feltétlenül lépjünk ki más, esetleg éppen futó alkalmazásokból. Mentsük az ott végzett munkát, majd zárjuk be az adott programot!

A telepítés zavartalansága érdekében célszerű a telepítés idejére kikapcsolni a számítógép vírusító programját és tűzfalát is.

Ezekre azért van szükség, mert egyes programok használhatnak olyan rendszerállományokat vagy komponenseket, melyekre esetleg a programnak is szüksége lehet a telepítés során. Más szóval: ezzel az esetleges program-összeütközések kerülhetőek el.

A program telepítését a gépen rendszergazdai jogosultságokkal rendelkező felhasználó végezze el.

Indítsuk el a bérprogram telepítő fájlt, így a telepítő varázsló üdvözlő oldalára jutunk.
A varázsló lapjai között a Tovább és Vissza gombokkal haladhatunk. A folyamat megszakítása a Mégse gomb segítségével lehetséges.

A Licencszerződés elfogadása után, továbbléphetünk a következő képernyőre.

Válasszuk ki, hogy a számítógépen hova kerüljön telepítésre a Bérprogram. A Tallózás gomb segítségével az alapértelmezetten felajánlott telepítési mappa megváltoztatható.

A következő képernyőn ellenőrizhetőek a beállított értékek és a Telepítés gombra kattintva elindítható az alkalmazás telepítése. Amennyiben a számítógépen nincs még adatbáziskezelő (SQL server), annak telepítése vonatkozó információ is látható a telepítés során végrehajtásra kerülő lépések közt.

A telepítés folyamatának állapotát figyelemmel kísérhejtük a megjelenő ablakokon, majd miután megtörténtek a szükséges lépések a telepítés varázsló záró ablakára jutunk.

A Befejezés gomra kattintva léphetünk ki a varázslóból. Amennyiben kijelölt állapotban van a Kulcs-Bér indítása jelölőnégyzet, a Befejezés gombra kattintva a varázsló bezáródik és azonnal elindul a Bérprogram alkalmazás, a Kezdeti beállíások megadási lehetőségével.


Hasznos volt az információ?
info

Miért nem volt hasznos az információ? Kérjük, írja le pár mondatban észrevételét!
Hasznos volt az információ?
info


Kapcsolódó bejegyzések