Küldje el ezt a cikket! Küldje el ezt a cikket!
Cikk nyomtatása Cikk nyomtatása

Többhavi megbízás számfejtése


A Kulcs-Bér programban biztosítjuk a tárgyidőszaktól eltérő időszaki biztosítási jogviszony alapján önálló tevékenységből származó, valamint tiszteletdíj jövedelmek automatikus felgyűjtését a 08 bevallásra. A fejlesztés érdekében a Törzskarbantartások/Közös törzsek/Jövedelem jogcímek csoport beállításai egy „bevallási időszaktól eltérhet” megnevezésű új jelölőnégyzettel egészült ki. Jelen verziófrissítést követően ez az új jelölőnégyzet az „önálló tevékenységű” és „szerzői jogdíj” adózás módú jövedelmek, valamint az alapértelmezetten biztosított tiszteletdíjak esetében bejelölt állapotban jelenik meg.

Felhívjuk a figyelmet, hogy az új eljárás csak azokra a jövedelmekre működik, melynél bejelölésre került a „bevallási időszaktól eltérhet” opció!

targyhavieltero

 Amennyiben a Felhasználó tárgyidőszaktól eltérő időszaki jövedelem adatokat kíván elszámolni, a Dolgozó adatai/Jogviszony/Bérügyi adatok/Jövedelmek, juttatások pont egyéb jövedelmek szekciójában a jövedelem megadása mellett rögzíteni kell a nyitó és záró dátumot. Ezt veszi majd figyelembe a 1108 felgyűjtése vonatkozási időszakként. A jövedelmek rögzítésének módjára több lehetőséget biztosít a program. Egy példán áttekintve: A megbízott szerződése 2011.01.01-től 03.31-ig áll fenn. Megbízási díja: 300.000.-Ft, amely a szerződés alapján egy összegben 03.31-én kerül kifizetésre a 03.havi elszámolásban.

  • A megbízási díj a Dolgozó adatai/Jogviszony/Bérügyi adatok/Jövedelmek, juttatások pont egyéb jövedelmek szekciójában rögzíthető egy összegben (300.000.-Ft), a teljes vonatkozási időszak (2011.01.01-2011.03.31.) nyitó- és záró dátum megadása mellett. Ebben az esetben a tárgyhavi és a tárgyhónaptól eltérő 1108-10-es időszaki lapokon a járulékalapok az időszakok naptári napjainak arányában kerülnek felgyűjtésre.
  • A megbízási díj a Dolgozó adatai/Jogviszony/Bérügyi adatok/Jövedelmek, juttatások pont egyéb jövedelmek szekciójában rögzíthető havonként külön-külön megadott összegekben, a havonkénti nyitó- és záró dátumok megadása mellett. Ebben az esetben a tárgyhavi és a tárgyhónaptól eltérő időszaki 1108-10-es lapokon a járulékalapok a Dolgozó adatai/Jogviszony/Bérügyi adatok/Jövedelmek, juttatások pont egyéb jövedelmek szekciójában berögzített havonként meghatározott összegek alapulvételével kerülnek felgyűjtésre.

targyhavieltero

 Eltérő bevallási időszak tulajdonságú jövedelmek esetén a jövedelmek, juttatások ablakban a nyitó és a záró dátumot a számfejtés mentése után már nem lehet módosítani, a mezők szürke színnel jelennek meg.


Hasznos volt az információ?
info

Miért nem volt hasznos az információ? Kérjük, írja le pár mondatban észrevételét!
Hasznos volt az információ?
info


Kapcsolódó bejegyzések