Küldje el ezt a cikket! Küldje el ezt a cikket!
Cikk nyomtatása Cikk nyomtatása

Kulcs-Bér verziótájékoztató 2023. április/2 (v2863)


 

Megjelenési dátum: 2023. május 9.

Felhős Ügyfeleink számára a verzió 2023. május 10-én lesz elérhető.

A frissítő verzió telepítése előtt mindenképpen készítsenek adatbázismentést!

Jogszabálykövetés

Hibajavítás

 

Jogszabálykövetés

A Kulcs-Európában az automatikusan meghatározott adómentes külföldi kiküldetési napidíj korábbi 60 Euros összege 85 Euróra módosult 2023. március 30. napjától. A Dolgozó adatai/Jogviszonyok/Külföldi munkavégzés/Munkavégzés időszakok, jövedelmek képernyő Külföldi kiküldetés táblarész „Órabérrel” gombjának aktív állapota mellett rögzített napi adatok alapján a 2023.03.29. napját követő időszakra rögzített külföldi kiküldetés napokra a program a számfejtés során 85 Euroban határozza meg az adómentes külföldi kiküldetési napidíj összegét.

Jogszabályi háttér:

1. A külföldi kiküldetéshez kapcsolódó elismert költségekről szóló 285/2011. (XII. 22.) Korm. rendelet módosítása

1. § A külföldi kiküldetéshez kapcsolódó elismert költségekről szóló 285/2011. (XII. 22.) Korm. rendelet (a továbbiakban: Kormányrendelet) 1. §-a helyébe a következő rendelkezés lép: „1.  § A  személyi jövedelemadóról szóló 1995. évi CXVII. törvény (a  továbbiakban: Szja tv.) 3. számú melléklet II.  Igazolás nélkül, költségként elszámolható tételek cím 7.  pont a)  alpontja szerinti költség a  nemzetközi közúti árufuvarozásban és személyszállításban gépkocsivezetőként és árukísérőként foglalkoztatott magánszemély esetében – amennyiben nem választja a 2. § szerinti elszámolást – napi 85 eurónak megfelelő forintösszeg.”

2. § A Kormányrendelet a következő 7. §-sal egészül ki: „7.  § E  rendeletnek a  hazai közúti fuvarozói vállalkozások versenyképességének javítását célzó egyes kormányrendeletek módosításáról szóló 96/2023. (III. 29.) Korm. rendelettel (a  továbbiakban: Korm. rendelet2.) megállapított 1. §-át a Korm. rendelet2. hatálybalépésének napján folyamatban lévő kiküldetésekre is alkalmazni kell.”

A 2023. március 29-én megjelent a hazai közúti fuvarozói vállalkozások versenyképességének javítását célzó egyes kormányrendeletek módosításáról 96/2023. (III. 29.) Korm. rendelet, mely a kihirdetést követő napon, tehát március 30-án lépett hatályba.

Hibajavítás

Kulcs-Bér  Light, Standard, Kompakt, Prémium és Európa verzióban elérhető funkció

5/2-től eltérő munkarend és órában történő szabadság nyilvántartás és kiadás esetén bizonyos esetekben a teljes apai szabadság időszak 100 %-os távolléti díjjal került elszámolásra. A hibát javítottuk, az jelen verziónkban már nem tapasztalható.

Kulcs-Bér Light,  Standard, Kompakt, Prémium, Európa verzióban elérhető funkció

A Cég és cégfüggő törzsbeli jogosultság beállítások a Kulcs-Bér 2023. áprilisi verziónkban hibásan működtek. A hibát javítottuk, az jelen verziónkban már nem tapasztalható.

Kulcs-Bér Kompakt, Prémium, Európa verzióban elérhető funkció

A Kulcs-Bér 2023. április verziófrissítés futtatását követően „TKS” kezdetű hibaüzenetet jelenített meg a program. A hiba akkor volt tapasztalható,  ha a számfejtés során a program valamilyen távollétre olyan automatikusan létrehozásra kerülő egyéb jövedelmet számolt volna, amely esetében a Jövedelem törzsben a „Százalék” mező 0-tól eltérő értékre volt beállítva. (Kivételt képeztek a betegszabadság jövedelem jogcímek).

A jövedelem törzs gyári beállításai mellett az alábbi 3 db jövedelem jogcím számfejtésével volt probléma:
Alapbér munkaszüneti napra (adómentes)
Alapbér munkaszüneti napra (tan.szerz./hallg.)
Alapbér munkaszüneti napra szakképz. (adómentes)
A hiba jelen verziónkban javításra került.


Hasznos volt az információ?
info

Miért nem volt hasznos az információ? Kérjük, írja le pár mondatban észrevételét!
Hasznos volt az információ?
info


Kapcsolódó bejegyzések