- Kulcs-Bér Tudásbázis - https://tudasbazis.kulcs-soft.hu/ber-program -

Kulcs-Bér verziótájékoztató 2023. április/2 (v2863)

Posted By Katnoa Ágnes On 2023. május 9. kedd @ 13:49 In Verziótájékoztatók 2023 | Comments Disabled

 

Megjelenési dátum: 2023. május 9.

Felhős Ügyfeleink számára a verzió 2023. május 10-én lesz elérhető.

A frissítő verzió telepítése előtt mindenképpen készítsenek adatbázismentést!

Jogszabálykövetés

Hibajavítás

 

Jogszabálykövetés

A Kulcs-Európában az automatikusan meghatározott adómentes külföldi kiküldetési napidíj korábbi 60 Euros összege 85 Euróra módosult 2023. március 30. napjától. A Dolgozó adatai/Jogviszonyok/Külföldi munkavégzés/Munkavégzés időszakok, jövedelmek képernyő Külföldi kiküldetés táblarész „Órabérrel” gombjának aktív állapota mellett rögzített napi adatok alapján a 2023.03.29. napját követő időszakra rögzített külföldi kiküldetés napokra a program a számfejtés során 85 Euroban határozza meg az adómentes külföldi kiküldetési napidíj összegét.

Jogszabályi háttér:

1. A külföldi kiküldetéshez kapcsolódó elismert költségekről szóló 285/2011. (XII. 22.) Korm. rendelet módosítása

1. § A külföldi kiküldetéshez kapcsolódó elismert költségekről szóló 285/2011. (XII. 22.) Korm. rendelet (a továbbiakban: Kormányrendelet) 1. §-a helyébe a következő rendelkezés lép: „1.  § A  személyi jövedelemadóról szóló 1995. évi CXVII. törvény (a  továbbiakban: Szja tv.) 3. számú melléklet II.  Igazolás nélkül, költségként elszámolható tételek cím 7.  pont a)  alpontja szerinti költség a  nemzetközi közúti árufuvarozásban és személyszállításban gépkocsivezetőként és árukísérőként foglalkoztatott magánszemély esetében – amennyiben nem választja a 2. § szerinti elszámolást – napi 85 eurónak megfelelő forintösszeg.”

2. § A Kormányrendelet a következő 7. §-sal egészül ki: „7.  § E  rendeletnek a  hazai közúti fuvarozói vállalkozások versenyképességének javítását célzó egyes kormányrendeletek módosításáról szóló 96/2023. (III. 29.) Korm. rendelettel (a  továbbiakban: Korm. rendelet2.) megállapított 1. §-át a Korm. rendelet2. hatálybalépésének napján folyamatban lévő kiküldetésekre is alkalmazni kell.”

A 2023. március 29-én megjelent a hazai közúti fuvarozói vállalkozások versenyképességének javítását célzó egyes kormányrendeletek módosításáról 96/2023. (III. 29.) Korm. rendelet, mely a kihirdetést követő napon, tehát március 30-án lépett hatályba.

Hibajavítás

Kulcs-Bér  Light, Standard, Kompakt, Prémium és Európa verzióban elérhető funkció

5/2-től eltérő munkarend és órában történő szabadság nyilvántartás és kiadás esetén bizonyos esetekben a teljes apai szabadság időszak 100 %-os távolléti díjjal került elszámolásra. A hibát javítottuk, az jelen verziónkban már nem tapasztalható.

Kulcs-Bér Light,  Standard, Kompakt, Prémium, Európa verzióban elérhető funkció

A Cég és cégfüggő törzsbeli jogosultság beállítások a Kulcs-Bér 2023. áprilisi verziónkban hibásan működtek. A hibát javítottuk, az jelen verziónkban már nem tapasztalható.

Kulcs-Bér Kompakt, Prémium, Európa verzióban elérhető funkció

A Kulcs-Bér 2023. április verziófrissítés futtatását követően „TKS” kezdetű hibaüzenetet jelenített meg a program. A hiba akkor volt tapasztalható,  ha a számfejtés során a program valamilyen távollétre olyan automatikusan létrehozásra kerülő egyéb jövedelmet számolt volna, amely esetében a Jövedelem törzsben a „Százalék” mező 0-tól eltérő értékre volt beállítva. (Kivételt képeztek a betegszabadság jövedelem jogcímek).

A jövedelem törzs gyári beállításai mellett az alábbi 3 db jövedelem jogcím számfejtésével volt probléma:
Alapbér munkaszüneti napra (adómentes)
Alapbér munkaszüneti napra (tan.szerz./hallg.)
Alapbér munkaszüneti napra szakképz. (adómentes)
A hiba jelen verziónkban javításra került.


Hasznos volt az információ?
info

Miért nem volt hasznos az információ? Kérjük, írja le pár mondatban észrevételét!
Hasznos volt az információ?
info


Article printed from Kulcs-Bér Tudásbázis: https://tudasbazis.kulcs-soft.hu/ber-program

URL to article: https://tudasbazis.kulcs-soft.hu/ber-program/25115/kulcs-ber-verziotajekoztato-2023-aprilis2-v2863

Copyright © 2013 Kulcs-Soft Számítástechnika Nyrt. - Minden jog fenntartva!