Küldje el ezt a cikket! Küldje el ezt a cikket!
Cikk nyomtatása Cikk nyomtatása

Ismételt önellenőrzés – 08 adatszolgáltatás


Az ismételt önellenőrzés, ugyanazon időszakra vonatkozó ismételt önellenőrzésnek minősül. A jelölőnégyzet bejelölésével a program a 08-as bevallás 03-01-es lapján jelöli, hogy ismételt önellenőrzés benyújtásáról van szó. Az első önellenőrzést követően, készítsünk a programmal egy komplett 08-as bevallást, ami az eredetileg beküldött adatokat tartalmazza az önellenőrzés korrekcióival módosítva.

Ezt követően módosítani kell a számfejtéseket az ismételt önellenőrzésnek megfelelően, majd össze kell állítani az ismételt önellenőrzéshez a bevallást. Jelöljük, hogy ismételt önellenőrzést készítünk és azt az enyk file-t válasszuk ki, amely az összesített adatokat tartalmazza az első önellenőrzés módosításaival korrekciózva. (Tehát, amelyik tartalmazza az eredeti bevallást és a módosításokat is, amit az első önellenőrzés után gyűjtöttünk fel.) A többi lépés már megegyezik az önellenőrzés pontban leírtakkal.

Fontos tehát, hogy egy önellenőrző bevallást követően  mindig készüljön egy „eredeti” – azaz teljes bevallás, amit utólag szükség esetén ismét önellenőrizhetünk.

Például: az első önellenőrzés után van 2 db bevallásunk, de egyik sem teljes, hiszen az első nem tartalmazza az önellenőrzésbe bekerült módosításokat, a második – az önellenőrzés -, pedig nem tartalmazza az eredetileg beküldött állományt, ezért szükséges az önellenőrzést követően készíteni egy teljes 08 felgyűjtést, amit nem küldünk már be a NAV felé, csak elmentjük, hogy később, egy ismételt önellenőrzéshez ezt tudjuk betallózni.

 

Hasznos volt az információ?
info

Miért nem volt hasznos az információ? Kérjük, írja le pár mondatban észrevételét!
Hasznos volt az információ?
info


Kapcsolódó bejegyzések