Küldje el ezt a cikket! Küldje el ezt a cikket!
Cikk nyomtatása Cikk nyomtatása

Kulcs-Bér Verziótájékoztató – 2021. október (v2687)


 

 

Megjelenési dátum: 2021. október 12.

Felhős ügyfeleink részére a frissítő verzió 2021. október 13-án lesz elérhető.

A frissítő verzió telepítése előtt mindenképpen készítsenek adatbázismentést!

 

Újdonságok

Anyasági ellátások csoportos folyósításra jelölése

Kulcs-Beosztásban használt e-mail címek szinkronizációja

Kulcs-Beosztásban használt e-mail cím beolvasása Bér-Excelimporter segítségével

Dolgozók törlése a Kulcs-Beosztás alkalmazásból integrált működés esetén

 

Javítások

Jogviszonyos lista Excel exportja esetén téves hibaüzenet

Lista exportálás Excelbe indításakor téves hibaüzenet

Állományi listában Excel export esetében TAJ számban az első 0 karakter nem jelent meg

Állományi lista megjelenítés tagolása

Jelenlét adatok naptár nézet elcsúszás

Újdonságok


1
Anyasági ellátások csoportos folyósításra jelölése
Kulcs-Bér Prémium, Európa verzióban elérhető funkció

Jelen verziónktól kezdődően programunkban lehetőséget biztosítunk minden olyan anyasági ellátás – CSED, GYED, nevelőszülői gyed, nagyszülői gyed, Örökbefogadói díj – csoportos folyósításra jelölésére, amelyre a Dolgozó adatai/Jogviszonyok/Számfejtések/Táppénz számfejtés pontban már elkészült és mentésre került az Alap számítás.

A csoportos folyósításra jelölési funkció a Dolgozó adatai/Jogviszonyok/Számfejtések/Táppénz számfejtés pontbeli folyósításra jelöléssel azonos módon működve létrehozza az ellátás jövedelmét a jogviszonyos Jövedelmek, juttatások pont Egyéb jövedelmek táblarészében, így azok számfejthetővé válnak, csoportos folyósításra jelölés törlése esetén pedig – a még hóközi/hóvégi/kilépő számfejtésbe be nem került jövedelem jogcímek a a folyósításra jelölés törlésével egyidejűleg törlésre kerülnek a jogviszonyos Jövedelmek, juttatások pont Egyéb jövedelmek táblarészéből.

A csoportos folyósítást az Elszámolás/Anyasági ellátások csoportos folyósítása pontban lehet elvégezni:

Kép1

Az almenüpontra kattintva szűrőablak jelenik meg, amelyen – a már megszokott általános szűrőfeltételeken túl – két új beállítási lehetőséget biztosítunk, amelyek a következők:

a)       Folyósítás állapota, valamint
b)      Jelenlét jogcímek

Folyósítás állapota: A Folyósítás állapota részben ki lehet választani, hogy a még nem folyósított ellátásokat, vagy a már folyósított ellátásokat szeretnénk megjeleníteni, vagy minden anyasági ellátást meg kívánunk jeleníteni a folyósítási adatokat tartalmazó képernyőn. Alapértelmezetten a „Mindkettő” opció a bejelölt állapotú.

Jelenlét jogcímek: A Jelenlét jogcímek legördülő listában megjelenik valamennyi, a programban biztosított anyasági ellátási jelenlét jogcím, amelyek közül kiválasztható, hogy mely ellátás típusra (típusokra) vonatkozóan szeretnénk a csoportos műveletet elvégezni. A listában egyszerre több jogcím is bejelölhető:

Kép2

Arra is nyílik lehetőség, hogy a legördülő lista jobb oldalán látható szűrő ikonra kattintva a jogviszonyos jelenlét anyasági ellátás csoportjaiból válasszuk ki, hogy mely csoport(ok) jelenlét jogcímeire vonatkozóan indítjuk majd a csoportos műveletet:

Kép3

A megfelelő szűrési feltételek beállítását követően az OK gombra kattintva megjelenik a csoportos folyósítási műveletek felülete, amely tartalmazza a dolgozó ellátás szempontjából lényeges személyi adatait, a jogviszony megnevezését, az ellátás típusát, valamint az ellátás szempontjából lényeges adatokat. A felületen – az alapértelmezett „Mindkettő” beállítás mellett – az Aktuális időszak táblarészben megjelennek a beszűrt ellátások azon időszakai, amelyek folyósítására a tárgyhónapban kerül vagy került sor. Az Aktuális havi folyósítás táblarészben a tárgyhónapban már folyósításra jelölt jövedelem tételek kerülnek megjelenítésre. Az Üzenet oszlopban minden olyan figyelmeztető információt megjelenítünk, amelyeket a Dolgozó adatai/Jogviszonyok/Számfejtések/Táppénz számfejtés pontban az egyedi folyósításra jelölés során.

Kép4A csoportos folyósítási műveletek felületén elvégezhető a csoportos folyósítás, valamint a csoportos folyósítás törlése egyaránt.

Kép5

Az Ellátás megtekintése gombra kattintva bármelyik ellátási sor kapcsán megtekinthető a Dolgozó adatai/Jogviszonyok/Számfejtések/Táppénz számfejtés pontbeli táppénz számfejtő képernyő, amely segíti az ellenőrzést.

Amennyiben valamelyik beszűrt sorra a csoportos művelet nem végezhető el, pl.: nem törölhető az ellátás, mivel már bekerült a számfejtésbe, akkor piros színűvé válik a „hibás” sor. Az ok az Üzenet oszlopban megjelenítésre kerül.

Kép6A csoportos folyósítási műveletek képernyő adatai kapcsán a jobb egérgombra kattintva előreugró ablakban a lista nyomtatási, valamint az xls és slsx lista exportálási lehetőségeket biztosítjuk.

Kép7

 

Az új menüpont csak megfelelő jogosultság esetén kezelhető.  A frissítés az új menüponthoz a jogosultságokat a Dolgozó adatai/Jogviszonyok/Számfejtések/Táppénz számfejtés jogosultság alapján állítja be.

A csoportos folyósításra jelölést csak olyan anyasági ellátási eset kapcsán lehet beállítani, amelyre a Dolgozó adatai/Jogviszonyok/Számfejtések/Táppénz számfejtés pontban már elkészült és mentésre került az Alap számítás!


1
Kulcs-Beosztásban használt e-mail címek szinkronizációja
Kulcs-Bér Light, Standard, Kompakt, Prémium, Európa verzióban elérhető funkció

Jelen verziónktól új funkció áll felhasználóink rendelkezésére, mely megkönnyíti a Kulcs-Beosztás alkalmazásban használt e-mail címek rögzítését a Kulcs-Bér programban (Jogviszonyok/Egyéb adatok).

A Beállítások/Elektronikus bérjegyzék és nyomtatványok menü alatt található E-mail szinkronizáció funkció mintájára a Beállítások/Beosztástervező beállításai menüpont alatt új funkciót készítettük el, amelynek segítségével a kijelölt jogviszonyokhoz a Kulcs-Beosztásban használt e-mail címhez a dolgozóhoz beállított e-mail címet írja be a program:

Kép8

Az átvételhez először a „Rögzített e-mail címek átvétele…” gombra kell kattintani:

Kép9

 

Az OK gombra kattintva az alábbi megerősítő kérdés jelenik meg:

2021-10-12_14h57_46

Az Igen gombra kattintva a bejelölt jogviszonyokra megtörténik a szinkronizáció.

Amennyiben a Regisztrált e-mail cím már ki van töltve, a szinkronizáció során felülíródik.

1
Kulcs-Beosztásban használt e-mail cím beolvasása Bér-Excelimporter segítségével
Kulcs-Bér Light, Standard, Kompakt, Prémium, Európa verzióban elérhető funkció

Jelen verziónktól a Bér-Excelimporterrel beolvasandó Excel fájlba be lehet írni a Kulcs-Beosztás alkalmazásban használt e-mail címeket.

FIGYELEM! Az Excel fájl szerkezete változott!

Új oszlop került beszúrásra:

2021-10-12_12h16_12

A CW oszlopba beírt e-mail cím a Kulcs-Bér program Jogviszonyok/Jogviszony alapadatai/Egyéb adatok menüpontjában a Regisztrált e-mail cím mezőbe íródik be beolvasott adatok feldogozása után.

 

2021-10-12_12h39_49


1
  Jogviszonyok törlése a Kulcs-Beosztás alkalmazásból integrált működés során
Kulcs-Bér Light, Stadard, Kompakt, Prémium, Európa verzióban elérhető funkció

A jelen verziótól elérhető új funkciónak köszönhetően a felhasználónak lehetősége nyílik arra, hogy a Kulcs-Beosztásból törölje azokat a jogviszonyokat, amelyeket a továbbiakban nem kíván beosztásban szerepeltetni. A jogviszonyhoz rögzített adatok az alábbiak kivételével nem vesznek el véglegesen a Kulcs-Beosztás rendszerből:

  • a jelentkezések,
  • a chat üzenetek,
  • beosztás sablonnál a dolgozóhoz tartozó műszakok

A többi adat megtekinthető, ha a jogviszonyt új jogviszonyként újra felszinkronizáljuk a Kulcs-Beosztásba.

Az új funkció az Elszámolás/Jelenlét adatok kezelése/Adatok feltöltése a beosztástervező rendszerbe menüpont alatt érhető el:

2021-10-12_15h01_55

A képernyőn két táblázat jelenik meg. A felsőben jelennek meg az „Új jogviszonyok kiválasztása” gombbal megjelenített szűrőablakon bejelölt jogviszonyok, amelyek feltöltésre kerülnek. Az alsóban a „Jogviszonyok törlése Kulcs-Beosztásból” gombra megnyíló szűrőben kiválasztott jogviszonyok láthatók, amelyek törlésre kerülnek a Kulcs-Beosztásból. A „Feltöltés” gombra történő kattintás után egyszerre kerül feldolgozásra a két táblázat tartalma, vagyis az új jogviszonyok feltöltésére és a törlésre jelölt jogviszonyok fel nem töltésére – ezáltal a Kulcs-Beosztásból törlődésre – egy lépésben kerül sor.

Az új funkció az új jogviszonyok feltöltéséhez hasonlóan működik. A törölni kívánt jogviszonyokat a „Jogviszonyok törlése Kulcs-beosztásból” gomb megnyomása után tudjuk kiválasztani:

2021-10-12_15h19_02

Az OK gomb megnyomása után az alsó táblázatban megjelennek a kiválasztott munkaviszonyok:

2021-10-12_15h25_18

A Kulcs-Beosztásból történő törlés a „Feltöltés” gomb megnyomása után történik meg.

2021-10-12_15h29_46

Javítások


1


Jogviszonyos lista Excel exportja esetén téves hibaüzenet
Kulcs-Bér Light, Standard, Kompakt, Prémium, Európa verzióban elérhető funkció

A Dolgozók listája/Névsoros lista/Jogviszonyok listája Excel exportra esetén téves hibaüzenet jelentkezett, mely jelen verziónktól megszüntetésre került.


1

Lista exportálás Excelbe indításakor téves hibaüzenet
Kulcs-Bér Light, Standard, Kompakt, Prémium, Európa verzióban elérhető funkció

A Dolgozók listája/Névsoros lista/Lista exportálása Excelbe menüpont indításakor téves hibaüzenet jelentkezett, mely jelen verziónktól megszüntetésre került.

1

Állományi listában Excel export esetében TAJ számban az első 0 karakter nem jelent meg
Kulcs-Bér Light, Standard, Kompakt, Prémium, Európa verzióban elérhető funkció

A Vezetői információk/Állományi lista menüpontban a Lista nyomtatás funkciót használva, majd a listát Excelbe exportálva, az elkészült Excel táblában a TAJ szám oszlopba beírt értékből hiányzott a kezdő „0″ érték. A hiba jelen verziónktól javításra került.

 

1

Állományi lista megjelenítés tagolása
Kulcs-Bér Light, Standard, Kompakt, Prémium, Európa verzióban elérhető funkció

Az állományi lista az áttekintést zavaró módon, dolgozónként tagolva jelent meg.  A hiba jelen verziónktól javításra került.

1

Jelenlét adatok naptár nézet elcsúszás
Kulcs-Bér Light, Standard, Kompakt, Prémium, Európa verzióban elérhető funkció

A Jogviszonyok/Jelenlét adatok menü alatt naptár nézetben a jelenlét jogcímek táblázat a menüpontba történő belépéskor felfelé elcsúszva jelent meg. A hiba jelen verziónktól javításra került.


Hasznos volt az információ?
info

Miért nem volt hasznos az információ? Kérjük, írja le pár mondatban észrevételét!
Hasznos volt az információ?
info


Kapcsolódó bejegyzések