- Kulcs-Bér Tudásbázis - https://tudasbazis.kulcs-soft.hu/ber-program -

Kulcs-Bér Verziótájékoztató – 2021. október (v2687)

Posted By Kádár György On 2021. október 12. kedd @ 15:35 In Verziótájékoztatók 2021 | Comments Disabled

 

 

Megjelenési dátum: 2021. október 12.

Felhős ügyfeleink részére a frissítő verzió 2021. október 13-án lesz elérhető.

A frissítő verzió telepítése előtt mindenképpen készítsenek adatbázismentést!

 

Újdonságok

Anyasági ellátások csoportos folyósításra jelölése

Kulcs-Beosztásban használt e-mail címek szinkronizációja

Kulcs-Beosztásban használt e-mail cím beolvasása Bér-Excelimporter segítségével

Dolgozók törlése a Kulcs-Beosztás alkalmazásból integrált működés esetén

 

Javítások

Jogviszonyos lista Excel exportja esetén téves hibaüzenet

Lista exportálás Excelbe indításakor téves hibaüzenet

Állományi listában Excel export esetében TAJ számban az első 0 karakter nem jelent meg

Állományi lista megjelenítés tagolása

Jelenlét adatok naptár nézet elcsúszás

Újdonságok


1
Anyasági ellátások csoportos folyósításra jelölése
Kulcs-Bér Prémium, Európa verzióban elérhető funkció

Jelen verziónktól kezdődően programunkban lehetőséget biztosítunk minden olyan anyasági ellátás – CSED, GYED, nevelőszülői gyed, nagyszülői gyed, Örökbefogadói díj – csoportos folyósításra jelölésére, amelyre a Dolgozó adatai/Jogviszonyok/Számfejtések/Táppénz számfejtés pontban már elkészült és mentésre került az Alap számítás.

A csoportos folyósításra jelölési funkció a Dolgozó adatai/Jogviszonyok/Számfejtések/Táppénz számfejtés pontbeli folyósításra jelöléssel azonos módon működve létrehozza az ellátás jövedelmét a jogviszonyos Jövedelmek, juttatások pont Egyéb jövedelmek táblarészében, így azok számfejthetővé válnak, csoportos folyósításra jelölés törlése esetén pedig – a még hóközi/hóvégi/kilépő számfejtésbe be nem került jövedelem jogcímek a a folyósításra jelölés törlésével egyidejűleg törlésre kerülnek a jogviszonyos Jövedelmek, juttatások pont Egyéb jövedelmek táblarészéből.

A csoportos folyósítást az Elszámolás/Anyasági ellátások csoportos folyósítása pontban lehet elvégezni:

Kép1

Az almenüpontra kattintva szűrőablak jelenik meg, amelyen – a már megszokott általános szűrőfeltételeken túl – két új beállítási lehetőséget biztosítunk, amelyek a következők:

a)       Folyósítás állapota, valamint
b)      Jelenlét jogcímek

Folyósítás állapota: A Folyósítás állapota részben ki lehet választani, hogy a még nem folyósított ellátásokat, vagy a már folyósított ellátásokat szeretnénk megjeleníteni, vagy minden anyasági ellátást meg kívánunk jeleníteni a folyósítási adatokat tartalmazó képernyőn. Alapértelmezetten a „Mindkettő” opció a bejelölt állapotú.

Jelenlét jogcímek: A Jelenlét jogcímek legördülő listában megjelenik valamennyi, a programban biztosított anyasági ellátási jelenlét jogcím, amelyek közül kiválasztható, hogy mely ellátás típusra (típusokra) vonatkozóan szeretnénk a csoportos műveletet elvégezni. A listában egyszerre több jogcím is bejelölhető:

Kép2

Arra is nyílik lehetőség, hogy a legördülő lista jobb oldalán látható szűrő ikonra kattintva a jogviszonyos jelenlét anyasági ellátás csoportjaiból válasszuk ki, hogy mely csoport(ok) jelenlét jogcímeire vonatkozóan indítjuk majd a csoportos műveletet:

Kép3

A megfelelő szűrési feltételek beállítását követően az OK gombra kattintva megjelenik a csoportos folyósítási műveletek felülete, amely tartalmazza a dolgozó ellátás szempontjából lényeges személyi adatait, a jogviszony megnevezését, az ellátás típusát, valamint az ellátás szempontjából lényeges adatokat. A felületen – az alapértelmezett „Mindkettő” beállítás mellett – az Aktuális időszak táblarészben megjelennek a beszűrt ellátások azon időszakai, amelyek folyósítására a tárgyhónapban kerül vagy került sor. Az Aktuális havi folyósítás táblarészben a tárgyhónapban már folyósításra jelölt jövedelem tételek kerülnek megjelenítésre. Az Üzenet oszlopban minden olyan figyelmeztető információt megjelenítünk, amelyeket a Dolgozó adatai/Jogviszonyok/Számfejtések/Táppénz számfejtés pontban az egyedi folyósításra jelölés során.

Kép4A csoportos folyósítási műveletek felületén elvégezhető a csoportos folyósítás, valamint a csoportos folyósítás törlése egyaránt.

Kép5

Az Ellátás megtekintése gombra kattintva bármelyik ellátási sor kapcsán megtekinthető a Dolgozó adatai/Jogviszonyok/Számfejtések/Táppénz számfejtés pontbeli táppénz számfejtő képernyő, amely segíti az ellenőrzést.

Amennyiben valamelyik beszűrt sorra a csoportos művelet nem végezhető el, pl.: nem törölhető az ellátás, mivel már bekerült a számfejtésbe, akkor piros színűvé válik a „hibás” sor. Az ok az Üzenet oszlopban megjelenítésre kerül.

Kép6A csoportos folyósítási műveletek képernyő adatai kapcsán a jobb egérgombra kattintva előreugró ablakban a lista nyomtatási, valamint az xls és slsx lista exportálási lehetőségeket biztosítjuk.

Kép7

 

Az új menüpont csak megfelelő jogosultság esetén kezelhető.  A frissítés az új menüponthoz a jogosultságokat a Dolgozó adatai/Jogviszonyok/Számfejtések/Táppénz számfejtés jogosultság alapján állítja be.

A csoportos folyósításra jelölést csak olyan anyasági ellátási eset kapcsán lehet beállítani, amelyre a Dolgozó adatai/Jogviszonyok/Számfejtések/Táppénz számfejtés pontban már elkészült és mentésre került az Alap számítás!


1
Kulcs-Beosztásban használt e-mail címek szinkronizációja
Kulcs-Bér Light, Standard, Kompakt, Prémium, Európa verzióban elérhető funkció

Jelen verziónktól új funkció áll felhasználóink rendelkezésére, mely megkönnyíti a Kulcs-Beosztás alkalmazásban használt e-mail címek rögzítését a Kulcs-Bér programban (Jogviszonyok/Egyéb adatok).

A Beállítások/Elektronikus bérjegyzék és nyomtatványok menü alatt található E-mail szinkronizáció funkció mintájára a Beállítások/Beosztástervező beállításai menüpont alatt új funkciót készítettük el, amelynek segítségével a kijelölt jogviszonyokhoz a Kulcs-Beosztásban használt e-mail címhez a dolgozóhoz beállított e-mail címet írja be a program:

Kép8

Az átvételhez először a „Rögzített e-mail címek átvétele…” gombra kell kattintani:

Kép9

 

Az OK gombra kattintva az alábbi megerősítő kérdés jelenik meg:

2021-10-12_14h57_46

Az Igen gombra kattintva a bejelölt jogviszonyokra megtörténik a szinkronizáció.

Amennyiben a Regisztrált e-mail cím már ki van töltve, a szinkronizáció során felülíródik.

1
Kulcs-Beosztásban használt e-mail cím beolvasása Bér-Excelimporter segítségével
Kulcs-Bér Light, Standard, Kompakt, Prémium, Európa verzióban elérhető funkció

Jelen verziónktól a Bér-Excelimporterrel beolvasandó Excel fájlba be lehet írni a Kulcs-Beosztás alkalmazásban használt e-mail címeket.

FIGYELEM! Az Excel fájl szerkezete változott!

Új oszlop került beszúrásra:

2021-10-12_12h16_12

A CW oszlopba beírt e-mail cím a Kulcs-Bér program Jogviszonyok/Jogviszony alapadatai/Egyéb adatok menüpontjában a Regisztrált e-mail cím mezőbe íródik be beolvasott adatok feldogozása után.

 

2021-10-12_12h39_49


1
  Jogviszonyok törlése a Kulcs-Beosztás alkalmazásból integrált működés során
Kulcs-Bér Light, Stadard, Kompakt, Prémium, Európa verzióban elérhető funkció

A jelen verziótól elérhető új funkciónak köszönhetően a felhasználónak lehetősége nyílik arra, hogy a Kulcs-Beosztásból törölje azokat a jogviszonyokat, amelyeket a továbbiakban nem kíván beosztásban szerepeltetni. A jogviszonyhoz rögzített adatok az alábbiak kivételével nem vesznek el véglegesen a Kulcs-Beosztás rendszerből:

  • a jelentkezések,
  • a chat üzenetek,
  • beosztás sablonnál a dolgozóhoz tartozó műszakok

A többi adat megtekinthető, ha a jogviszonyt új jogviszonyként újra felszinkronizáljuk a Kulcs-Beosztásba.

Az új funkció az Elszámolás/Jelenlét adatok kezelése/Adatok feltöltése a beosztástervező rendszerbe menüpont alatt érhető el:

2021-10-12_15h01_55

A képernyőn két táblázat jelenik meg. A felsőben jelennek meg az „Új jogviszonyok kiválasztása” gombbal megjelenített szűrőablakon bejelölt jogviszonyok, amelyek feltöltésre kerülnek. Az alsóban a „Jogviszonyok törlése Kulcs-Beosztásból” gombra megnyíló szűrőben kiválasztott jogviszonyok láthatók, amelyek törlésre kerülnek a Kulcs-Beosztásból. A „Feltöltés” gombra történő kattintás után egyszerre kerül feldolgozásra a két táblázat tartalma, vagyis az új jogviszonyok feltöltésére és a törlésre jelölt jogviszonyok fel nem töltésére – ezáltal a Kulcs-Beosztásból törlődésre – egy lépésben kerül sor.

Az új funkció az új jogviszonyok feltöltéséhez hasonlóan működik. A törölni kívánt jogviszonyokat a „Jogviszonyok törlése Kulcs-beosztásból” gomb megnyomása után tudjuk kiválasztani:

2021-10-12_15h19_02

Az OK gomb megnyomása után az alsó táblázatban megjelennek a kiválasztott munkaviszonyok:

2021-10-12_15h25_18

A Kulcs-Beosztásból történő törlés a „Feltöltés” gomb megnyomása után történik meg.

2021-10-12_15h29_46

Javítások


1


Jogviszonyos lista Excel exportja esetén téves hibaüzenet
Kulcs-Bér Light, Standard, Kompakt, Prémium, Európa verzióban elérhető funkció

A Dolgozók listája/Névsoros lista/Jogviszonyok listája Excel exportra esetén téves hibaüzenet jelentkezett, mely jelen verziónktól megszüntetésre került.


1

Lista exportálás Excelbe indításakor téves hibaüzenet
Kulcs-Bér Light, Standard, Kompakt, Prémium, Európa verzióban elérhető funkció

A Dolgozók listája/Névsoros lista/Lista exportálása Excelbe menüpont indításakor téves hibaüzenet jelentkezett, mely jelen verziónktól megszüntetésre került.

1

Állományi listában Excel export esetében TAJ számban az első 0 karakter nem jelent meg
Kulcs-Bér Light, Standard, Kompakt, Prémium, Európa verzióban elérhető funkció

A Vezetői információk/Állományi lista menüpontban a Lista nyomtatás funkciót használva, majd a listát Excelbe exportálva, az elkészült Excel táblában a TAJ szám oszlopba beírt értékből hiányzott a kezdő „0″ érték. A hiba jelen verziónktól javításra került.

 

1

Állományi lista megjelenítés tagolása
Kulcs-Bér Light, Standard, Kompakt, Prémium, Európa verzióban elérhető funkció

Az állományi lista az áttekintést zavaró módon, dolgozónként tagolva jelent meg.  A hiba jelen verziónktól javításra került.

1

Jelenlét adatok naptár nézet elcsúszás
Kulcs-Bér Light, Standard, Kompakt, Prémium, Európa verzióban elérhető funkció

A Jogviszonyok/Jelenlét adatok menü alatt naptár nézetben a jelenlét jogcímek táblázat a menüpontba történő belépéskor felfelé elcsúszva jelent meg. A hiba jelen verziónktól javításra került.


Hasznos volt az információ?
info

Miért nem volt hasznos az információ? Kérjük, írja le pár mondatban észrevételét!
Hasznos volt az információ?
info


Article printed from Kulcs-Bér Tudásbázis: https://tudasbazis.kulcs-soft.hu/ber-program

URL to article: https://tudasbazis.kulcs-soft.hu/ber-program/21374/kulcs-ber-verziotajekoztato-2021-oktober-v2687

Copyright © 2013 Kulcs-Soft Számítástechnika Nyrt. - Minden jog fenntartva!