Küldje el ezt a cikket! Küldje el ezt a cikket!
Cikk nyomtatása Cikk nyomtatása

Tanuló foglalkoztatása együttműködési megállapodás alapján


Együttműködési szerződéshez tartozó foglalkozási viszonyt és jövedelem jogcímet a program alapértelmezetten nem tartalmaz.
Ezeket a Törzskarbantartások/Közös törzsek/Foglalkozási viszony és /Jövedelem jogcímek menüpontban van lehetőségünk létrehozni a következőképpen:
Válassza ki a foglalkozási viszonyok közül a „Hallgatói munkaviszony (szakmai gyakorlatos) foglalkozási viszonyt, jobb egérgombbal kattintson rá, majd válassza az „új felvitel meglévő alapján” opciót. OK gombbal lépjen tovább. Írja be a foglalkozási viszony megnevezését  a megfelelő sorba, majd az alábbi képen látható beállításokat végezze el.:
együttm
Ezt követően a Törzskarbantartások/Közös törzsek/Jövedelem jogcímek pontban  a Hallgatói munkadíj (adómentes) jövedelem jogcímmel azonos beállításokkal hozzunk létre egy új jövedelem jogcímet. Itt egy azonosítót és egy megnevezést kell beírnunk. Egy módosítás szükséges a Hallgatói munkadíj (adómentes) jövedelem jogcímhez képest , ez a számítási mód, amit ha átállít „egyösszegűre”, akkor az az összeg kerül számfejtésre, amit a jövedelmek juttatásokba Ön beír. (Nem arányosít a program.
Együttműködési2
Ha létrehozta a foglalkozási viszonyt, akkor ezeket a tanuló jogviszonyában a Dolgozó adatai/Jogviszonyok/Jogviszony alapadatai képernyő Foglalkozási viszony során ki kell választani.
Az új jövedelem jogcímet a Dolgozó adatai/Jogviszonyok/Bérügyi adatok/Jövedelmek juttatások képernyő Egyéb jövedelmek táblarészébe összegszerűen kell felvezetni.
Ha a Jogosultság kezdete dátum rögzítésre kerül, úgy a hónapzárást követően a következő hónapra a program feltölti ezt a jövedelem jogcímet, Önnek nem kell újra felrögzíteni.
Együttműködési3
Amennyiben csak adómentes összeget számfejtenek az együttműködési megállapodás alapján nyári gyakorlatát töltő tanulónak, úgy a 08-as bevallásra (adó-adatlapra és M30-asra) felparaméterezni nem szükséges a jövedelmet.
Jogszabályi háttér:
1997. évi LXXX. Tbj. tv. 5.§ (1) c) – A tanulót nem kell a NAV-hoz bejelenteni és biztosítottá sem válik
1995. évi CXVII. törvény a személyi jövedelemadóról 1. Sz. melléklet Az adómentes bevételekről 4.11. pont alapján adott juttatás  adómentes


Hasznos volt az információ?
info

Miért nem volt hasznos az információ? Kérjük, írja le pár mondatban észrevételét!
Hasznos volt az információ?
info


Kapcsolódó bejegyzések