Akkor lesz egy terméknek foglalt mennyisége, ha vevői visszaigazolás készül a termékre. Ekkor a terméktörzsben a terméknél az összes raktárban lévő mennyiséget lehet látni, viszont a képernyő alján, a raktárankénti bontásban a mennyiségnél megjelenik a Szabad készlet és a Foglalt készlet. A foglalt készlet a visszaigazolásokon szereplő összmennyiség. A szabad készlet a Raktárkészlet foglalt készlettel csökkentett része.

visszaig1.jpg

Abban az esetben ha Önnek foglalt készletet mutat a program, de az adott termékre szűrve egyetlen visszaigazolás sem jelenik meg, vagy a visszaigazolásokon foglalt mennyiség eltér ettől az összegtől, végezze el az alábbi műveletet:

A főképernyőn nyomja meg a CTRL+ALT+S billentyű kombinációt, és a megjelenő ablakban válassza az adatbázis karbantartó segédprogramot.
Válassza ki a Készlet és számla programot.
Felhasználó: Rendszergazda, jelszó: kulcs vagy Kulcs12345 a telepítés időpontjától függően.
Válassza ki az érintett céges és évet, amiben dolgozik, majd a műveletek között válassza a “Megrendelés modul raktárankénti készletének újraszámítása” opciót, majd <Következő>

visszaig2.jpg

visszaig3.jpg

Keresőszavak: rossz foglalt készlet, visszaigazolás mennyisége, foglalt készlet szabad készlet, megrendelés. foglalt készletek