A számlázó programban és készletnyilvántartó programban lehetőség van a terméktörzsben szereplő termékek törlésére. Ezek a termékek törléskor lomtárba kerülnek, melyek a terméklistában már későbbiekben nem jelennek meg. Egy terméket, csak akkor lehet lomtárba helyezni, ha a termék mennyiség nulla, amennyiben olyan terméket szeretne lomtárba helyezni, melynek mennyisége nem nulla, raktári bizonylatokkal nullává kell tenni (Kiadás/Kivét, Bevét/Bevét).
Ezen kívül ellenőrizze, hogy a termék szerepel-e nyitott megrendelés modulos bizonylatokon vagy szállítólevélen, hiszen függőben lévő bizonylat esetén sem törölhető a termék.

Lomtárba helyezni, egyszerre csak egy terméket lehet, a következő módon:

Lépjen a terméktörzsbe és kattintson a termék sorára jobb egérgombbal majd a listában válassza ki a Törlés funkciót (DEL), így a termék lomtárba kerül.  (Olyan termék törlésekor, aminek még nem volt mozgása, a program véglegesen törli a terméket, a visszaállítás nem lehetséges)

lomtar1.jpg

Lehetőség van a lomtárba helyezett termékek helyreállítására. A helyreállításhoz lépjen be a Termék menübe és kattintson a felső menüsoron a lomtár ikonra. Ezt követen  azok a termékek jelennek meg, amik már korábban lomtárba lettek helyezve. Kattintson jobb egérgombbal arra a termékre, amelyiket helyre szeretné állítani, majd a helyi menüben válassza a “Termék helyreállítása” menüpontot.

lomtar2.jpg

lomtar3.jpg

Keresőszavak: termék törlése, termék lomtárba helyezése, lomtár, törölt termék helyreállítása, áru törlése, törlés, helyreállítása,