Vannak olyan esetek, amikor elkészítjük a számlákat, de nem akarjuk kinyomtatni. Mindaddig, amíg egy számla nem kerül nyomtatásra, addig eredeti példányban nyomtatható a számlázóból. A számla utólagos nyomtatásához lépjen be a Bizonylatlisták/Számlák listája menüpontba és a szűrés segítségével keresse meg a számlát (vagy használja a Teljes lista gombot, amivel az összes számlát megjelenítheti), majd a megjelenő számlalistában kattintson a számla sorára az egér jobb gombjával és válassza a Nyomtatás/Számla nyomtatása (Shift+Ctrl+P) menüpontot, a megjelenő nyomtatási képen pedig a bal felső sarokban a második ikonnal nyomtathatja ki a számlát.

szamlany1.jpg

szamlany2.jpg

Amennyiben több számlát szeretne nyomtatni egyszerre,  szűrje le a számla listáját azokra a számlákra amit nyomtatni szeretne, majd kattintson jobb egérgombbal az egyik számla sorára, és válassza a helyi menüben a Nyomtatás/Kötegelt nyomtatás funkciót. Ennek hatására a nyomtatásra kerülnek a listában szereplő számlák.

 szamlany3.jpg

Egy számla mindaddig számít ki nem nyomtatott számlának, amíg nem kezdődött el a nyomtatási feladat. Abban az esetben ha rákattintottak a nyomtatásra, de mégsem nyomtatódott ki, valamilyen hiba folytán a számla (kifogyott a papír, vagy a festék, esetleg a Windows hibát ír ki és nem küldte el az adatokat a nyomtatónak, stb…), a program már kinyomtatottnak tekinti, ettől kezdve csak “Másolat” felirattal nyomtatható.

Keresőszavak: számla utólagos nyomtatás, számla későbbi nyomtatása, nem nyomtatódott ki a számla, másolat, számla másolat, számlamásolat