Környezetvédelmi termékdíj kezelésének fejlesztései

A 343/2011. (XII. 29.) Korm. rendelet. a környezetvédelmi termékdíjról szóló 2011. évi LXXXV. törvény módosításainak megfelelően, bővültek a számlákon megjelníthető környezetvédelmi termékdíj információk beállítási lehetőségei.

Karbantartás / Beállítások / Cégfüggő beállítások / Törzsek / Környezetvédelem

A Környezetvédelem törzs beállítási lehetőségeinél lehet aktiválni, hogy a Környezetvédelmi termékdíj  számítása és gyűjtése alkalmazásra kerüljön -e számláink kiállítása során.

Jelenlegi verziónktól kezdődően, aktivált termékdíj nyilvántartás esetén, a Tételes termékdíj nyomtatása, illetve az Összesítő nyomtatása külön-külön bekapcsolható paraméter lett.

Számlákon megjelenő termékdíj információk szerkesztése

Amennyiben a Karbantartás / Beállítások / Cégfüggő beállítások / Törzsek / Környezetvédelem pontban bejelölésre kerül a Környezetvédelmi termékdíj alkalmazása opció, a számlakiállítás közben, azoknál a tételeknél, melyek olyan terméket tartalmaznak, amihez környezetvédelmi termékdíjas összetevőket rendeltünk, elérhetővé válik a termékdíj információk szerkesztésének lehetősége.

Termékdíj információk megnyitása a számla tételén

Számlatétel termékdíj tartalmának felgyűjtése és nyomtatása

A számlatételhez tartozó termékdíjköteles termékek adatainak szerkesztési lehetősége kibővült az Összetevő nyomtatása oszloppal.

Amennyiben egy adott összetevőt az Összetevő alkalmazása oszlopban, az Alkalmazás jelölőnégyzet segítségével megjelelöltünk, annak adatai felgyűjtésre kerülnek a Lekérdezések menüben található Környezetvédelmi termékdíj kimutatásba Van azonban olyan eset, mikor az adott tételt, nyomtatásban nem kívánjuk megjeleníteni a számlán. Ekkor kikapcsolhatjuk a tétel nyomtatását, a Nyomtatás jelölőnégyzet segítségével..

Amennyiben egy termékdíjköteles összetevő nyomtatását kikapcsoljuk, nem jelenik meg - annak nyomtatása esetén - az összesítő sorban sem.

Átvállalási záradék

Új lehetőség, az Átvállalási záradék nyomtatása. Amennyiben a számla tételnél bekapcsoljuk az Átvállalási záradék jelölőnégyzetet, Átvállalási záradékban jelennek meg az egyes sorokban nyomtatásra jelölt termékdíj tételek.

Átvállalási záradék nyomtatása esetén, nem kerül összesítő sor a számlára

Átvállalási záradék nyomtatása a számlán