Segítségével a program bármely listáját egyetlen gombnyomással előállíthatja PDF formátumban, amely
- az előállítás után nem szerkeszthető elektronikus formátum előnyeit kínálja;
- e-mail üzenethez csatolva kis méretű file-ként továbbítható;
- külön archiválható.

Az ügyfeleink kérésére megvalósult alkalmazás az általánosan elterjedt ingyenes kezelőeszköz (Adobe Acrobat Reader) használatát feltételezi.

A modul a számlák PDF formátumát (lévén ez szigorú sorszámozású bizonylat) „az eredeti bizonylat másolata” felirattal állítja elő.
Válassza ki, hogy mely listát, vagy számlát szeretné .pdf formátumban nyomtatni, majd a nyomtatás helyénél a legördülő menü segítségével válassza a „Pdf fájlba” lehetőséget. Bizonylatoknál utólagos nyomtatásnál az előnézetnél nyomja meg a pdf nyomtatásra szolgáló ikont. Számla elkészítésekor jelölje be a ”PDF nyomtatása” lehetőséget.
Válassza ki számítógépén azt a könyvtárat, ahová a pdf formátumú nyomtatványt menteni szeretné. A pdf nyomtatás lefutása után a program üzenetet küld, miszerint a pdf nyomtatás sikeresen befejeződött. Lehetőség van a pdf nyomtatvány megnyitására azonnal, vagy utólag is. 

Fontos! A Pdf formátumban nyomtatott számla nem egyenlő az elektronikus számlával! A Pdf formátumú számla kizárólag megtekintésre szolgáló, bemutató példány. Az elkészített számla első példánya minden esetben a nyomtatóra küldött számla lesz.