Számlázáshoz kattintsunk a Kiadás menüpont Számla menüpontjára.
Számla kiállítása

A felugró ablakban - Plusz verziók esetén - lehetőség van a számla valutanemének kiválasztására majd ezután, ha még aznapra nem rögzítettük, itt adhatjuk meg az árfolyamot is.
Számla kiállítása -valutaválasztás

Ezután a számla kiállító ablakban  adhatjuk meg a számlán szereplő adatokat.
Számla kiállítása

Válasszuk ki a Vevő nevét, a sor végén található választógombra kattintva felugrik a korábban felvitt ügyfelek listája, itt tudjuk kiválasztani, kinek szeretnénk kiállítani adott számlát.
A Fizetési mód és a számla esedékessége is a számlakiállító ablak felső részén állítható be.

A számla tételeinek beállítása a következő lépés, a megfelelő raktár és termék kiválasztása szintén a sor végén található választógombra kattintva lehetséges, a megjelenő listákból.
A termék mennyiségének megadása kötelező, az egységár beállítástól függően megjelenik, de amennyiben szeretné, módosíthatja is.
Számlák tételének felvitelekor az Engedmény mezőben adható meg a tételekhez a kedvezmény.

A következő tétel számlán történő szerepeltetése az “Új” gombbal történhet.

Az elkészült számla elfogadása az “OK” gombbal, elvetése a “Mégse” gombbal lehetséges.

Az “OK” gombra kattintva, az elfogadó ablak felső szegmensében megtekinthetők a számla végösszesen értékei és lehetőség van a Bruttó érték szöveges megjelenítésének átírására. A számla elfogadásakor is adhatunk százalékos engedményt/felárat. Amennyiben szükséges, a nyomtatási példányszámon is módosíthatunk.
Számla kiállítása

FONTOS! Csak a megállapodás tényét szerződésben rögzítve lehetőség nyílik elszámolási időszakos számlák kiállítására, emiatt csak érvényben lévő szerződésből van lehetőség a számlázásra.

Mire szolgál a számla ablakon az alábbi gomb?

16.png   

A Használandó ár mező mellett található lakat ikon működése:

A Használandó ár mező, nyitott lakattal, az ügyfélhez beállított Elsődleges, ennek hiányában a Másodlagos ár felajánlást eredményezi.

A lakat lezárásának eredménye: A lezárt lakattal felvitt tételnél használt Használandó ár felajánlás, a következo tételek felvitele során segítséget nyújt azzal, hogy a lakat lezárásakor beállított használandó ár kerül felajánlásra.

Keresőszavak: számlázás, számlakiállítás