Küldje el ezt a cikket! Küldje el ezt a cikket!
Cikk nyomtatása Cikk nyomtatása

Kulcs-Bér Verziótájékoztató 2015. december (v2027)


Megjelenési dátum: 2015. december 23.

A frissítő verzió telepítése előtt mindenképpen készítsenek adatbázismentést!

Újdonságok, fejlesztések

Módosított foglalkoztatói igazolás
Módosult a GYÁP igénylőlap

Módosított foglalkoztatói igazolás
Kulcs-Bér Kompakt, Prémium verzióban elérhető funkció
Az Egészségbiztosítási Pénztár módosította a Foglalkoztatói igazolást, ennek megfelelően módosításra került a Kulcs-Bér programból kinyerhető adatállomány is.
A foglalkoztatói igazolás továbbra is a Nyomtatványok/Bérügyi opció alatt érhető el, ahol lehetőség van elektronikus bevallás elkészítésére, illetve a közvetlen programból való nyomtatásra is.
A változtatások szerkezeti és tartalmi elemeket is érintenek.  Ellátás típusa esetén elérhetővé vált a csecsemőgondozási díj kategória.
Szűkült a dolgozó esetén megadandó személyes adatok köre, nem kell feltüntetni a továbbiakban a dolgozó születési nevét, anyja nevét, születési helyét, ugyanakkor új adatként meg lehet adni a dolgozó telefonszámát.
A dolgozó megelőző vagy párhuzamos foglalkoztatási adatai kihagyásra kerültek. Új mezőkben kell feltűntetni a CSED-del, GYED-del, táppénzzel és baleseti táppénzzel kapcsolatos adatokat.
Az adóalap kedvezményekkel kapcsolatos nyilatkozatok részt kiegészítették az első házasok kedvezményével, valamint a családi adóalapkedvezmény érvényesítése esetén meg kell adni a gyermek nevét és adóazonosító jelét.
A pótlap adattartalma teljesen átalakult. A keresőképtelenség kezdetének évében igénybe vett betegszabadságok időintervallumát, valamint a tárgyévi és megelőző évi jövedelemmel el nem látott napokat kell feltűntetni.
Jelölni kell továbbá, hogy a tárgyévet és a megelőző évet illetően mely hónapokban fizetett emelt összegű tételes adót a KATA hatálya alá tartozó vállalkozó.


Módosult a GYÁP igénylőlap

Kulcs-Bér Prémium verzióban elérhető funkciók

Módosításra került a gyermekápolási táppénz igényléséhez szükséges nyilatkozat.
Az igénylő adatai lekorlátozódtak a névre és a TAJ számra. A korábban GYÁP-ot igénylő esetén meg kellett adni a folyósító szerv nevét és címét. Ez a legfrissebb nyomtatványon már nem található meg, helyette a közös háztartásban élő foglalkoztatójának adatait kell megadni.


Hasznos volt az információ?
info

Miért nem volt hasznos az információ? Kérjük, írja le pár mondatban észrevételét!
Hasznos volt az információ?
info


Kapcsolódó bejegyzések