Küldje el ezt a cikket! Küldje el ezt a cikket!
Cikk nyomtatása Cikk nyomtatása

Közteher utalás összeállítása


Programunkban lehetőséget biztosítunk a munkáltató által fizetendő közterhek utalási listába illetve utalási file-ba történő összeállítására.

Az Elszámolások/Utalások kezelése/Közterhek menüpontban érhető el a funkció. A program egy varázsló segítségével vezet végig az összeállítás folyamatán.

A kezdő képernyőn figyelmeztetést találunk, mely szerint a közteher utalás összeállítását meg kell hogy előzze a 08-as bevallás összeállítása. A szakképzési hozzájárulás elszámolásának hónapja a törvényi előírások szerint december hónap, kérjük ezen a beállításon csak akkor változtassanak, ha cégük eltérő üzleti évet vezet! Ekkor az üzleti év záróhónapját kell megadni.

Közteher utalás

A következő lépésben tudjuk akár egyesével kijelölni, mely járulékokat szeretnénk feltüntetni az utalásban:

Közteher utalás_járulákok kiválasztása

Ezt követően az adott járulékokat a program hozzárendeli a NAV megadott befizetési számlájához. Itt is tudjuk ellenőrizni, hogy az adott járulék esetén mekkora összeget gyűjtött fel utalandóként a program:

Közteher utalás_számlszámhoz rendelés

Itt ki kell választanunk a mindent utalásra jelöl opciót, hogy a következő lépésben lássuk az összeállított utalási listát:

Közteher utalás_lista

A lista bal felső sarkában található nyomtató ikonra kattintva le tudjuk kérni az utalandó lista nyomtatási képét. A jobb alsó sarokban pedig megtaláljuk az utalás véglegesítése gombot. A közteher utalásokat minden hónapban véglegesíteni kell, ellenkező esetben a havi utalandót elmaradásként fogja feltüntetni a program a következő havi utalás összeállításakor.

Az utalás véglegesítésével elérkeztünk az utolsó lépéshez, ahol az utalási file-t illetve az utalásösszesítőt és a számlaszám szerinti összesítőt tudjuk lekérni:

Közteher utalás_utalási file

Hasznos volt az információ?
info

Miért nem volt hasznos az információ? Kérjük, írja le pár mondatban észrevételét!
Hasznos volt az információ?
info


Kapcsolódó bejegyzések