Küldje el ezt a cikket! Küldje el ezt a cikket!
Cikk nyomtatása Cikk nyomtatása

Osztott napi munkaidő kezelése, beállításai


Osztott munkaidő kezelése

A Munka törvénykönyve (2012. évi I. tv) 100. § alapján, a  munkáltató – a felek megállapodása alapján – a napi munkaidőt legfeljebb két részletben is beoszthatja (osztott napi munkaidő). A beosztás szerinti napi munkaidők között legalább két óra pihenőidőt kell biztosítani.


A fentieknek megfelelően kialakításra került a munkavállalók osztott napi munkaidejének jelölése is. Az osztott munkaidő kezelése kizárólag részletes jelenlét adat nyilvántartás mellett használható. A részletes jelenlét adat kezeléséről bővebben az alábbi bejegyzésünkben olvashat:

Hogyan állíthatom be a több műszakos munkavállaló beosztását, és automatikus pótlékszámítását?

Részletes jelenlét adatok rögzítése

Az osztott munkaidő használata a jogviszonyoknál állítható be:

osztott_jogv

Az osztott napi munkaidő használatának megfelelően a Törzskarbantartások/Cégfüggő törzsek/Műszaktípusok opció is bővítve lett:

osztott_muszaktipus

Amennyiben a rögzített műszaktípusban jelölve van az „osztott munkaidő alkalmazása”, új lehetőségként kínálja fel a program a napi munkaidő első illetve második részének beállításait. Ennek megfelelően a napi analitika töltésénél is bővült a táblázat, azaz osztott munkaidős műszaktípus használatakor plusz mező jelenik meg.

osztott_napianalaitika

 

 

 

Hasznos volt az információ?
info

Miért nem volt hasznos az információ? Kérjük, írja le pár mondatban észrevételét!
Hasznos volt az információ?
info


Kapcsolódó bejegyzések