Küldje el ezt a cikket! Küldje el ezt a cikket!
Cikk nyomtatása Cikk nyomtatása

13M30


A Kulcs-Bér 2013 decemberi verziójával történő frissítés után elérhető válik a 13M30 -as igazolás. A munkáltató, kifizető összesített igazolása a 2013. évi személyi jövedelemadó bevalláshoz, adónyilatkozat benyújtásához elérhető az Adatszolgáltatások/NAV felé/ M30 opcióban. Fontos! Amennyiben Ön egyedileg létrehozott szja köteles jövedelmet is számfejtett munkavállalóinak a 2013 -as évben, ellenőrizze az M30-as igazolás paraméterezését, melyre a Beállítások/Számfejtés/M30  funkciónál van lehetőség. Az előző évekhez hasonlóan arra is lehetőséget biztosítunk,  hogy az előző év paraméterezését alkalmazzák. Ehhez az „előző évi egyedi beállítások átvétele” opció nyújt lehetőséget. Felhívjuk kedves ügyfelünk figyelmét, hogy az eddigi évhez hasonlóan, a 653-as sor értéke az éves adóbevallásban szerepeltetett összegtől eltérhet, az M30-as esetében ez tájékoztató jelleggel bír.

M30para

Az adatok felgyűjtését megelőzően, a szűrő ablakon lehetőség van arra, hogy csak a 2013. december 31-én is állományban lévő dolgozók adatairól készítsük el az igazolást. Tehát abban az esetben ha Ön kilépett dolgozónak is ki szeretné adni az M30-at, vegye ki a pipát a sorból. A foglalkozási viszonyok szűrésénél alapértelmezetten csak azon jogviszonyok vannak bejelölve, akiknek kötelező kiadni az M30-as igazolást.

m30_kilepettekis

Az igazolás kinyomtatására lehetőség van a programból is, illetve lehetőséget biztosítunk az ÁNYK programba történő átadásra is.

m30_impvsnyomi

 

Hasznos volt az információ?
info

Miért nem volt hasznos az információ? Kérjük, írja le pár mondatban észrevételét!
Hasznos volt az információ?
info


Kapcsolódó bejegyzések