Küldje el ezt a cikket! Küldje el ezt a cikket!
Cikk nyomtatása Cikk nyomtatása

2013. decemberi verziótájékoztató (1758)



Megjelenési dátum: 2014. január 06.

A frissítő verzió telepítése előtt mindenképpen készítsenek adatbázismentést!

13M30
13Ny29 és 13Ny30 nyilatkozatok
1308 – Szakképzési hozzájárulás éves bevallása
Lehetőség következő évi időszak nyomtatására a jelenléti íven
MKB NetBANKár (.CSV) formátum módosítása

13M30

Kulcs-Bér Light,Kompakt és Prémium verzióban elérhető funkció

A Kulcs-Bér 2013 decemberi verziójával történő frissítés után elérhető válik a 13M30 -as igazolás. A munkáltató, kifizető összesített igazolása a 2013. évi személyi jövedelemadó bevalláshoz, adónyilatkozat benyújtásához elérhető az Adatszolgáltatások/NAV felé/ M30 opcióban. Fontos! Amennyiben Ön egyedileg létrehozott szja köteles jövedelmet is számfejtett munkavállalóinak a 2013 -as évben, ellenőrizze az M30-as igazolás paraméterezését, melyre a Beállítások/Számfejtés/M30  funkciónál van lehetőség. Felhívjuk kedves ügyfelünk figyelmét, hogy az eddigi évhez hasonlóan, a 653-as sor értéke az éves adóbevallásban szerepeltetett összegtől eltérhet, az M30-as esetében ez tájékoztató jelleggel bír.

 M30para

Az adatok felgyűjtését megelőzően, a szűrő ablakon lehetőség van arra, hogy csak a 2013. december 31-én is állományban lévő dolgozók adatairól készítsük el az igazolást. Tehát abban az esetben ha Ön kilépett dolgozónak is ki szeretné adni az M30-at, vegye ki a pipát a sorból.

m30_kilepettekis

 Az igazolás kinyomtatására lehetőség van a programból is, illetve lehetőséget biztosítunk az ÁNYK programba történő átadásra is.

 m30_impvsnyomi


13Ny29 és 13Ny30 nyilatkozatok

Kulcs-Bér Kompakt és Prémium verzióban elérhető funkció

A 13Ny29 és 13Ny30  nyilatkozat a 2013-as programból érhető el, illetve nyomtatható ki, a Nyilatkozatok/Szja nyilatkozatok opcióból.

1308 – Szakképzési hozzájárulás éves bevallása

Kulcs-Bér Light,Kompakt és Prémium verzióban elérhető funkció

Aktualizálásra került az éves szakképzési hozzájárulás bevallása.

Emlékeztetőül:Az a hozzájárulásra kötelezett, aki hozzájárulási kötelezettségének nem, részben vagy időszakosan tesz eleget gyakorlati képzés szervezésével, valamint a saját munkavállalói részére szervezett képzéssel, a bruttó kötelezettségét vagy a nettó kötelezettségét az állami adóhatóságnál vezetett számlára történő befizetéssel teljesíti.

A szakképzési hozzájárulásra kötelezett a tárgyév 1-11 hónapjára vonatkozóan havonta szakképzési hozzájárulás előleget fizet. Az előleg mértéke a tárgyhavi bruttó kötelezettség, azzal, hogy a 2013. évre vonatkozóan az Szht. 8. § (1) bekezdésében meghatározott csökkentő tétel és az Szht. 5. § e) pontja szerinti, pénzügyileg teljesített költségek levonása időarányosan figyelembe vehető az előleg befizetésénél és a 8.§ (2) bekezdésben foglalt feltétel teljesülése esetén visszaigényelhető.
Az előleg összegét a hozzájárulásra kötelezett maga állapítja meg, elektronikus úton vallja be és fizeti meg a tárgyhót követő hónap 12. napjáig, vagy visszaigényli az Szht. 9. § (3) bekezdés szerinti összeget.

Forrás: www.nav.hu


Lehetőség következő évi időszak nyomtatására a jelenléti íven

Kulcs-Bér Light,Kompakt és Prémium verzióban elérhető funkció

Amennyiben a 2014-es évnyitást még nem szeretné elvégezni, azonban szüksége van a 2014. januári jelenléti ív kinyomtatására, a 2013.decemberi verziójával lehetősége nyílik erre. Ebben az esetben a Nyomtatványok/Munkaügyi/Jelenléti ív szűrő ablakán a felső időintervallum megadásánál válassza a 2014.01.01-.2014.01.31 dátumot.

jelenlet2014


MKB NetBANKár (.CSV) formátum módosítása

Kulcs-Bér Kompakt és Prémium verzióban elérhető funkció

A programmal elkészített utalási fájl az előírásoknak megfelelően bővítésre került, így  a munkavállaló bankszámlaszámának utolsó nyolc karaktere nullával kerül feltöltésre.

 

Hasznos volt az információ?
info

Miért nem volt hasznos az információ? Kérjük, írja le pár mondatban észrevételét!
Hasznos volt az információ?
info


Kapcsolódó bejegyzések