Küldje el ezt a cikket! Küldje el ezt a cikket!
Cikk nyomtatása Cikk nyomtatása

2014-ben megszűnt foglalkoztatói kedvezmények


2014-ben megszűnt foglalkoztatói kedvezmények

2014-ben már nem érvényesíthető, illetve nem jelölhető, a nettó érték megőrző kedvezmény, illetve a Start Plusz, Start Extra, Start Bónusz kártyák 2013. 12. 31-én lejárnak, illetve kifutó a karrier híd program.

Kibővített kedvezmények 2014-ben:

Kutatók foglalkoztatása után járó adókedvezmény kiterjesztése 2014-től

2011. évi CLVI tv. 462/F § kiegészítésre került:

b) a nemzeti felsőoktatásról szóló törvény szerint doktori képzésben részt vevő hallgató vagy doktorjelölt
munkavállalót foglalkoztató – vállalkozásként működő kutatóhelynek minősülő – kifizető, az őt a munkaviszonyra tekintettel terhelő adóból adókedvezményt vehet igénybe.
(2) Az adókedvezmény összegét a kifizető havonta, az adott hónapban fennálló adófizetési kötelezettséget eredményező munkaviszonyonként külön-külön kiszámított részkedvezmények összegeként állapítja meg. A részkedvezmény egyenlő

b) az (1) bekezdés b) pont szerinti munkavállaló esetében a foglalkoztatott természetes személyt (munkavállalót) az adómegállapítási időszakra megillető, az adó alapjának megállapításánál figyelembe vett, a munkavállalót terhelő közterhekkel és más levonásokkal nem csökkentett (bruttó) munkabér, de legfeljebb 200 ezer forint 14,5 százalékával.
(3) Ha a kifizető a foglalkoztatottat az adómegállapítási időszak egy részében nem, vagy nem kizárólag az (1) bekezdésben meghatározott tevékenységnek megfelelő munkakörben foglalkoztatta, a munkaviszony alapján ezen adómegállapítási időszakra vonatkozóan részkedvezményt nem érvényesíthet.
(4) Azon hónapra vonatkozóan, amelyben a munkavállaló munkaviszonya kezdődik vagy véget ér, a részkedvezmény az egész hónap tekintetében megilleti a kifizetőt.

A fentieknek megfelelően a dolgozó jogviszony adatain belül, a kedvezményes foglalkoztatás új sorral bővült „doktori képzésben részt vevő/doktor jelölt kedv.” A kedvezmény- a többihez hasonlóan- más kedvezménnyel nem összevonható.

GYED extra: 2014-től a szülő a gyermek 1 éves kora után korlátlan időbeosztással vállalhat munkát anélkül, hogy a GYED folyósítását szüneteltetni kellene. Ebből kifolyólag a kedvezményes foglalkoztatásnál többé nem feltétel a GYED megszűnés dátumának kitöltése annak érdekében, hogy a szocho kedvezményt érvényesíteni tudják.

 

Hasznos volt az információ?
info

Miért nem volt hasznos az információ? Kérjük, írja le pár mondatban észrevételét!
Hasznos volt az információ?
info


Kapcsolódó bejegyzések