Küldje el ezt a cikket! Küldje el ezt a cikket!
Cikk nyomtatása Cikk nyomtatása

Verziótájékoztató: Kulcs-Bér 2013. március


Megjelenési dátum: 2013. március 06.

A frissítő verzió telepítése előtt mindenképpen készítsenek adatbázismentést!

A 2013. március verzióban elérhető újdonságok, fejlesztések

Módosítás, a munkahelyek védelmében érvényesíthető szociális hozzájárulás részkedvezmények mértékével kapcsolatban, hóközi munkarend változás esetén »
Munkaidőkeret kezelése »
Bővítésre került a bérkiegészítés alkalmazása havi béres munkavállalók fizetett szabadságával összefüggő távollét esetén »
Új jövedelem jogcím: Bérkorrekció »
Közfoglalkoztatottak fizetett szabadsága, és fizetett ünnepi távollétének elszámolása »
Csoportos szabadság nyilvántartás funkció módosítása »
Ellenőrző lista a havi ügyviteli feladatokról »

Tájékoztatásul – Az előző 2013. február/4. verzióban elérhető újdonságok, fejlesztések

Alapértelmezett – alapbér alapján történő fizetett ünnep elszámolás a havi béresek esetén »
Órában történő szabadság nyilvántartás »
Végrehajtói – behajtási jutalék letiltásokkal való kezelése »
Új távolléti jogcím: Valószínűsíthető betegség miatti keresőképtelenség »
Frissítésre került a foglalkoztatói igazolás »
KIVA-s cégben számfejtett tanulószerződéses jogviszony »
Foglalkoztatói kedvezmények kezelése »
Szabadság újraszámításkor a szabadság napok kieső idővel történő csökkentése »
Munkaidőkeretben foglalkoztatottak havi elszámolása »
Bérkiegészítés alkalmazása havi béres munkavállalók fizetett szabadságával összefüggő távollét esetén »
Beosztás, illetve pótlékok figyelembevétele távolléti díj számítása esetén »
Alapbérrel elszámolt fizetett szabadság »

Módosítás, a munkahelyek védelmében érvényesíthető szociális hozzájárulás részkedvezmények mértékével kapcsolatban, hóközi munkarend változás esetén

Light, Kompakt, Prémium verzióban elérhető funkció

A NAV által írásban megküldött állásfoglalás alapján a frissítés letöltését követően a hónap első napján érvényes beállítások alapján megállapított részkedvezmény kerül leszámolásra.

Indoklás: „…a szociális hozzájárulási adóból 2013. január 1-jétől érvényesíthető új adókedvezmények megállapítása során az ún. hó közi változásokat nem kell figyelembe venni. Ebből következően arra a hónapra vonatkozóan, amelyben a munkavállaló munkaviszonya teljes munkaidőben történő foglalkoztatásról részmunkaidőben történő foglakoztatásra változik, a részkedvezmény a kifizetőt a tárgyhónap egészére a teljes munkaidőben történő foglalkoztatásra irányadó szabályok szerint illeti meg.”

Munkaidőkeret kezelése

Kompakt, Prémium verzióban elérhető funkció

Munkaidőkeret kezelésével kapcsolatban az adatok háttérben történő tárolásával kapcsolatban történtek módosítások, melyek a hatályos szabályozásoknak megfelelő működést segítik elő. (Mt. 93.§-95.§)

A változtatások nem igénylik a már elkészült számfejtések megismétlését, az adatok frissítése az új verzió letöltését követően automatikusan megtörténik, és a szükséges korrekciók elvégzésre kerülnek. A februárban lejáró kéthavi munkaidő keretben foglalkoztatott munkavállalók hó végi számfejtését javasoljuk ezzel a verzióval elvégezni.

A Kulcs-Bér program munkaidőkeret kezelésével kapcsolatos működéséről az alábbi linken elérhető esettanulmányban adunk részletes tájékoztatást:

Esettanulmány megtekintése »

Bővítésre került a bérkiegészítés alkalmazása havi béres munkavállalók fizetett szabadságával összefüggő távollét esetén

Light, Kompakt és Prémium verzióban elérhető funkció

A verzió letöltését követően a hónap közben kezdődő-, illetve megszűnő jogviszonyok esetében is automatikusan elszámolja programunk a bérkiegészítést, a beállított határig megfelelően, ebben az esetben természetesen az időarányosan járó bér összegéig.

Jelenlegi utolsó információink szerint a betegszabadság miatti bérkülönbözetet nem kell korrigálni ezért ezt továbbra sem végzi el a program, azonban valamennyi egyéb távolléti díjjal elszámolt távollét esetén a korrekció automatikusan elvégzésre kerül.

Új jövedelem jogcím: Bérkorrekció

Light, Kompakt, Prémium verzióban elérhető funkció

Új alapértelmezett jövedelemjogcímet biztosítunk az esetleges bérkorrekciók elszámolására. A jövedelemjogcím a frissítés futtatása után alapértelmezettként jelenik meg a Törzskarbantartások/Közös törzsek/Jövedelem jogcímek pontban, így amennyiben használni kívánják, a dolgozó jövedelem juttatások pontja- egyéb jövedelem szekciójába is kiválasztható. A jogcím paraméterezésében alapértelmezetten a számfejtett havi összeg a távolléti díj alapja, azonban egyedi paraméterezés keretében Kompakt, és Prémium felhasználóink ettől szabadon eltérhetnek.

Közfoglalkoztatottak fizetett szabadsága és fizetett ünnepi távollétének elszámolása

Light, Kompakt, Prémium verzióban elérhető funkció

Programunk alapértelmezetten alapbér alapján számolja el a közfoglalkoztatottak fizetett szabadságát, illetve fizetett ünnepi távollétét.

Csoportos szabadság nyilvántartás funkció módosítása

Kompakt, Prémium verzióban elérhető funkció

Ügyfeleink igényét szem előtt tartva, módosításra került a csoportos szabadság nyilvántartás funkció működése, melyben a csoportos nyilvántartás felületén korlátozás nélkül jelennek meg a dolgozók. A csoportos szabadság nyilvántartás opció egyfajta kezdeti beállítás megadását teszi lehetővé, futtatását az előző verziótájékoztatóban leírt feltételek mellett javasoljuk:

Órában történő szabadság nyilvántartás leírása »

Abban az esetben, ha a szabadság nyilvántartás típusának átállítása az előző hónapokban kiadott szabadság miatt mínuszos egyenleggel záródna, figyelmeztető üzenetet küldünk.

Példa : Mikor fordulhat elő mínuszos szabadságegyenlegre történő figyelmeztetés? »

Ellenőrző lista a havi ügyviteli feladatokról

Kompakt, Prémium verzióban elérhető funkció

Bővítésre került a Vezetői információk/Ellenőrzések opciója. A jövőben lehetőséget biztosítunk egy összesített ellenőrző lista elkészítésének lehetőségére, mely tartalmazza az összes el nem végzett feladatot.


Hasznos volt az információ?
info

Miért nem volt hasznos az információ? Kérjük, írja le pár mondatban észrevételét!
Hasznos volt az információ?
info


Kapcsolódó bejegyzések