Küldje el ezt a cikket! Küldje el ezt a cikket!
Cikk nyomtatása Cikk nyomtatása

Verziótájékoztató: 2012. december/4.


Megjelenési dátum: 2013. január 17.

A frissítő verzió telepítése előtt mindenképpen készítsenek adatbázismentést!

A verzióban elérhető újdonságok, fejlesztések

12M30 - A munkáltató (társas vállalkozás, polgári jogi társaság) által az szja előleg a 2012. évi személyi jövedelemadó bevallásához,  adónyilatkozat benyújtásához  »

12M30

A munkáltató (társas vállalkozás, polgári jogi társaság) által az szja előleg a 2012. évi személyi jövedelemadó bevallásához,  adónyilatkozat benyújtásához.

Light, Kompakt, Prémium verzióban elérhető funkció

Tájékoztatjuk Önöket, hogy a 2012.évi bérprogram december/4 verziója már biztosítja 12M30 igazolást. Az Adatszolgáltatások/NAV felé/M30 menüpontban az adatok felgyűjtését követően az Adatszolgáltatás módja ablakban kifizetői adatszolgáltatási mód választására is lehetőség van.

A 12M30 kitöltési útmutatója elérhető az alábbi linken: Kitöltési útmutató

12M30-as adatlap 2. oldalán szereplő Adónyilatkozat adatait, amennyiben jogosult valaki Adónyilatkozatot tenni, akkor a NAV honlapján a Nyomtatványkitöltő programokból elérhető 1253ANY nevű nyomtatványba kell átmásolni.

Amennyiben Adónyilatkozatot nem tehet és az Adóhatóság segítségét szeretné kérni adóbevallásának elkészítéséhez akkor ezt a 1253NY számú nyomtatvány kitöltésének és beküldésének segítségével teheti meg.

Amennyiben a fent felsorolt egyik lehetőségek egyikét sem veszi (veheti) igénybe és önadózóként kell 2012. évi adóköteles jövedelmének bevallását megtenni, ezt a 1253 számú nyomtatvány kitöltésével és beküldésével teheti meg. A bevallás elkészítéséhez a 12M30 nyomtatvány adatait (Adónyilatkozati rész kivételével) tudja használni, természetesen hozzátéve az egyéb helyről kapott igazolásokon szereplő adatokat is, ezért felhívjuk Felhasználóink figyelmét, hogy az M30-as nyomtatvány 653, 654-es sora tájékoztató adatokat tartalmaz.

Figyelem! Amennyiben Ön év közben egyedi jövedelem jogcímen számfejtett személyi jövedelemadó köteles összeget, kérjük rendelje hozzá a megfelelő 12M30 sorhoz azokat. Erre lehetőség a Beállítások/Számfejtési beállítások/M30 menüpontban van.

A 12M30 igazolás elkészítéséről az alábbi tudásbázis bejegyzésben olvashat:

Tájékoztató és útmutatás a 12M30 elkészítéséhez »

 


Hasznos volt az információ?
info

Miért nem volt hasznos az információ? Kérjük, írja le pár mondatban észrevételét!
Hasznos volt az információ?
info


Kapcsolódó bejegyzések