Küldje el ezt a cikket! Küldje el ezt a cikket!
Cikk nyomtatása Cikk nyomtatása

Verziótájékoztató: 2012. december/2.


Megjelenési dátum: 2012. december 20.

Fontos! A 2013-as évnyitás érdekében a 2012. évet érintő Kulcs-Bér december/2. verzióját feltétlen szükséges telepítenie!

Az évnyitás funkció a hamarosan megjelenő Kulcs-Bér 2013 programban lesz elérhető.

A frissítő verzió telepítése előtt mindenképpen készítsenek adatbázismentést!

A verzióban elérhető újdonságok, fejlesztések

Fontos! A 2013-as évnyitás érdekében a 2012. évet érintő Kulcs-Bér december/2. verzióját feltétlen szükséges telepítenie!

Az évnyitás funkció a hamarosan megjelenő Kulcs-Bér 2013 programban lesz elérhető.

12NY29 »
Web-Jelenlét modul fejlesztések »
Önellenőrzés ezer forintot meg nem haladó összeg esetén »
Igazolás az álláskeresési járadék és álláskeresési segély megállapításához »
Emlékeztető – 1212-es nyomtatvány »

12NY29

Kompakt, Prémium verzióban elérhető funkció

Megjelent a 2012.évi NY29-es nyomtatvány, amely a személyi jövedelemadó munkáltató (társas vállalkozás, polgári jogi társaság) által történő megállapításáról szóló nyilatkozat tételt teszi lehetővé. A programban a Nyilatkozatok/Szja nyilatkozatok/NY29-NY30 opcióból kérhető le.

Web-Jelenlét modul fejlesztések

Prémium verzióban elérhető funkció

Új mezővel bővül a Web-Jelenlét modul. Jelen verziótól kezdődően új oszlop jelenik meg a webes felületen, „nap típus” néven.

Az új mező értéke egyértelmű képet ad a naptári nap jellegére vonatkozóan, illetve itt látható a továbbiakban az engedélyezett, visszautasított szabadságok státusza is.  Továbbá lehetőséget biztosítottunk a napi ebédidő intervallumának fix rögzítésére is. Az ebédidő időtartamát a felhasználói beállításoknál adhatjuk meg.

Önellenőrzés ezer forintot meg nem haladó összeg esetén

Kompakt és Prémium verzióban elérhető funkció

Felhasználóink munkájának megkönnyítése érdekében programunk figyelmeztetést küld 08-as bevallás önellenőrzése esetén, amennyiben az eredeti bevallás és önellenőrzésre szánt bevallás különbözete nem éri el az ezer forintot.

Igazolás az álláskeresési járadék és álláskeresési segély megállapításához

Light, Kompakt és Prémium verzióban elérhető funkció

Módosításra került az „Igazolás az álláskeresési járadék és álláskeresési segély megállapításához” elnevezésű nyomtatvány a 2012. 12. 14-én megjelent 169. számú közlönyben kihirdetett és öt nappal később hatályba helyezett változtatásoknak megfelelően.

A nyomtatvány új sorral egészült ki, amely az előírásnak megfelelően tájékoztató jelleggel tartalmazza a munkavállaló jogviszonyának megszűnésekor irányadó szerződésben meghatározott alapbérét.

Emlékeztető – 1212-es nyomtatvány

Light, Kompakt és Prémium verzióban elérhető funkció

A 1212-es számú a szakképzési hozzájárulásról szóló nyomtatvány kizárólag elektronikus úton nyújtható be. Az előleg összegéről a kötelezett a tárgyhót követő hónap 12. napjáig, a befizetett előleg és az éves nettó kötelezettség különbözetéről pedig a tárgyévet követő év február 25. napjáig köteles bevallás benyújtására.

A szakképzési hozzájárulásra kötelezett a tárgyév 1-11 hónapjára vonatkozóan havonta szakképzési hozzájárulás előleget fizet. Az előleg mértéke a tárgyhavi bruttó kötelezettség, azzal, hogy a 2012. évre vonatkozóan az Szht. 8. § (1) bekezdésében meghatározott kötelezettségcsökkentő tétel időarányosan figyelembe vehető az előleg befizetésénél. Az előleg összegét az adózó maga állapítja meg, elektronikus úton vallja be és fizeti meg a tárgyhót követő hónap 12. napjáig. Ebben az esetben a 1212-01-es lap (A) blokkjában jelölnie kell, hogy a „részletező lapot az előlegbevallás miatt nyújtja be”. A befizetett előleg és az éves nettó kötelezettség különbözetét a tárgyévet követő év február 25. napjáig kell befizetni, és bevallani, illetőleg a többletfizetést ettől az időponttól lehet visszaigényelni.

részlet a 1212-es szakképzési hozzájárulás kitöltési útmutatójából -

Fontos! A 2013-as évnyitás érdekében a 2012. évet érintő Kulcs-Bér december/2. verzióját feltétlen szükséges telepítenie!

Az évnyitás funkció a hamarosan megjelenő Kulcs-Bér 2013 programban lesz elérhető.


Hasznos volt az információ?
info

Miért nem volt hasznos az információ? Kérjük, írja le pár mondatban észrevételét!
Hasznos volt az információ?
info


Kapcsolódó bejegyzések