Küldje el ezt a cikket! Küldje el ezt a cikket!
Cikk nyomtatása Cikk nyomtatása

Csoportos jelenlét adat rögzítés


A Kulcs-Bér Kompakt  és a Kulcs- Bér Prémium termékekben az elszámoláshoz kapcsolódó tevékenységek -így a jelenléti adat rögzítés is – teljes körűen elérhetőek az Elszámolás menüpontból indítva is. A Kulcs-Bér Light termékben ezen funkció nem érhető el, Light programot használó felhasználóink a dolgozó jelenlét adatait személyenként a  dolgozó jogviszonyán belül tudják rögzíteni.

Az Elszámolás pontban a foglalkoztatottak jogviszonyai vonatkozásában a havi járandóság hó végi vagy kilépő számfejtését megelőzően rögzíteni kell az elszámolandó hónap(ok) jelenléti és távolléti jogcímeit. A jelenléti és távolléti jogcímek rögzítésére ezen almenüpontban mind egyénenként, mind pedig csoportosan (a munkarend szerint teljesíthető jelenlét adatok vonatkozásában), lehetőséget ad a program.

Az Elszámolás/Jelenlét adatok kezelése/ Jelenlét adatok rögzítése pontra kattintva szűrőablak jelenik meg, amely akár a teljes, akár pedig a különböző szűrőfeltételek tetszőleges beállítása alapján szűkített, foglalkoztatott jogviszonylista megjelenítését teszi lehetővé a jelenléti, távolléti adatok rögzítése céljából.

A szűrőfeltételek tetszőleges beállítását követően az „OK” gombra kattintva a Jelenlét adatok képernyője jelenik meg.

A Jelenlét adatok képernyője bal oldalán a programban általánosan alkalmazott fastruktúrás szerkezetben foglalkoztatottanként megjelenik a beszűrt jogviszonyok listája.

Jobboldali szegmens: naptár intervallumnézet (tájékoztatóadat, az aktív jogviszonyhoz tartozó munkarend)

A képernyőn elérhető funkciók a következők:

Nézet/Naptár nézet

Lehetőség van naptár nézet, és intervallum nézet közötti váltásra

A naptár felső sora mindig az aktív hónapot mutatja, amelyben éppen a programban állunk.

Napi analitika:

Részletes jelenlét adat rögzítés esetében lehetőségünk van a Törzskarbantartások/Cégfüggő törzsek/Műszak típusok opciónál felrögzített műszak típusok rögzítésére annak megfelelően, hogy az adott napon milyen műszak szerint dolgozott a munkavállaló.

Éves adatok:

Az Éves adatok gomb lenyomásával egy új ablak jelenik meg, amely lehetővé teszi, hogy szélesebb időintervallumot adjunk meg egy –egy távolléti, vagy jelenléti jogcím függvényében.

 

Csoportos műveletek

Az ablak bal alsó sarkában található egy „Csoportos műveletek gomb”, amely lenyomása után megjelenik egy plusz opció, a „Jelenlét adatok feltöltése összes dolgozónál.

 

 A megjelenő képernyőn lehetőségünk van arra is, hogy az összes dolgozó jelenléti táblázatát feltöltsük a hozzájuk rendelt munkarend alapértelmezett jelenlétadataival.

Jelenlétadat korrekció

Kulcs-Bér prémium programban lehetőség van egy korábbi hónap jelenléti adatait korrigálni, és az ebből adódó különbségeket egy másik (nem tárgy) hónapban elszámolni. Ennek rögzítésére mind a dolgozó adatain belül található jelenlét adatok feltöltésénél, mind a csoportos jelenlétjogcím megadásakor lehetőséget biztosít programunk. A korrigált jelenlét mezőt a program narancs színnel jelöli.

Amennyiben minden dolgozóhoz rögzítettünk jelenlét adatot, a főképernyő jobb alsó sarkában található „Mentés” gombbal hagyjuk jóvá a feltöltést.


Hasznos volt az információ?
info

Miért nem volt hasznos az információ? Kérjük, írja le pár mondatban észrevételét!
Hasznos volt az információ?
info


Kapcsolódó bejegyzések