Küldje el ezt a cikket! Küldje el ezt a cikket!
Cikk nyomtatása Cikk nyomtatása

11M30


 

Tájékoztatjuk Önöket, hogy a 2011.évi bérprogram december/5-ös verziója már biztosítja 11M30 igazolás, valamint a kifizetők által önálló tevékenység alapján elszámolt személyi jövedelemadó és különadó bevallásához szükséges igazolás bérprogramból történő nyomtathatóságát is. Ezt a funkciót az Adatszolgáltatások/APEH felé/11M30 menüpontban az adatok felgyűjtését követően az Adatszolgáltatás módja ablakban lehet kiválasztani.

Bővebb információit az M30-as igazolás elkészítéséről itt talál:
http://www.kulcs-soft.hu/pf/pdf/ber_11_dec_5.pdf

11M30 kitöltési útmutató

11M30-as adatlap 2. oldalán szereplő Adónyilatkozat adatait, amennyiben jogosult valaki Adónyilatkozatot tenni, akkor a NAV honlapján a Nyomtatványkitöltő programokból elérhető 1153ANY nevű nyomtatványba kell átmásolni.

Amennyiben Adónyilatkozatot nem tehet és az Adóhatóság segítségét szeretné kérni adóbevallásának elkészítéséhez akkor ezt a 1153NY számú nyomtatvány kitöltésének és beküldésének segítségével teheti meg 2012. február 15. napjáig.

Amennyiben a fent felsorolt egyik lehetőségek egyikét sem veszi (veheti) igénybe és önadózóként kell 2011. évi adóköteles jövedelmének bevallását megtenni, ezt a 1153 számú nyomtatvány kitöltésével és beküldésével teheti meg. A bevallás elkészítéséhez a 11M30 nyomtatvány adatait (Adónyilatkozati rész kivételével) tudja használni, természetesen hozzátéve az egyéb helyről kapott igazolásokon szereplő adatokat is.


Hasznos volt az információ?
info

Miért nem volt hasznos az információ? Kérjük, írja le pár mondatban észrevételét!
Hasznos volt az információ?
info


Kapcsolódó bejegyzések