Küldje el ezt a cikket! Küldje el ezt a cikket!
Cikk nyomtatása Cikk nyomtatása

Kulcs-Bér verziótájékoztató 2022. december/5 (v2823)


 

Megjelenési dátum: 2023. január 30.

Felhős Ügyfeleink számára a verzió 2023. január 31-én lesz elérhető.

A frissítő verzió telepítése előtt mindenképpen készítsenek adatbázismentést!

 

Javítás

Kulcs-Bér Light, Standard, Kompakt, Prémium, Európa verzióban elérhető funkció
Az M30 igazolás 286. tájékoztató sorába a szocho köteles alapok kerültek gyűjtésre, így nem gyűjtésre ezen a soron adat a nyugdíjasoknak, valamint a KIVA hatálya alá tartozó munkáltatók foglalkoztatottainak gyűjtött M30 igazoláson, Hiányos volt a gyűjtés olyan esetben, ha a foglalkoztatott részére EB ellátás is számfejtésre került, belföldi illetőségű, Magyarországon munkaviszonyban álló külföldi kiküldetésben lévő foglalkoztatott esetében pedig a külföldi jövedelem is gyűjtésre került a mezőbe.
A 286. sorra a szociális hozzájárulási adó felső határának megállapításához szükséges összevont adóalapba tartozó jövedelmeket kell gyűjteni, belföldi illetőségű, Magyarországon munkaviszonyban álló külföldi kiküldetésben lévő foglalkoztatott esetében pedig a felső határba az az összeg számítható be, amely után a kötelezettségeket megfizették. E hibák javítását jelen verziónkban biztosítjuk.
Amennyiben Önök
KIVA hatálya alá tartozó cég,vagy
számfejtett EB ellátásokat, vagy
2022. évben saját jogú nyugellátásban részesülők vagy 
belföldi illetőségű, Magyarországon munkaviszonyban álló külföldi kiküldetésben lévő  foglalkoztattak részére is el kell készíteniük az M30 igazolást, a286. sor tájékoztató adatának helyessége érdekében kérjük, hogy  jelen verziónkban készítsék el ezeket az igazolásokat.
A hibáért elnézésüket kérjük.
A fenti felső határ számításánál a természetes személynek az alábbi személyi jövedelemadó alapot képező jövedelmeket kell figyelembe venni:
  • a személyi jövedelemadóról szóló 1995. évi CXVII. törvény (Szja tv.) szerint összevont adóalapba tartozó adó (adóelőleg) alap számításnál figyelembe vett jövedelem,
  • az ösztöndíjas foglalkoztatási jogviszony alapján fizetett ösztöndíj és
  • Szja tv. szerinti önálló és nem önálló tevékenységből származó jövedelem esetében az Szja tv. szerinti adó/adóelőleg hiányában a Tbj. szerint biztosítottnak minősülő személy részére juttatott, a Tbj. 27. § (1) bekezdés b) pontja, Tbj. 30. §-a alapján járulékalapot képező jövedelem, továbbá
  • a vállalkozásból kivont jövedelem,
  • az értékpapír-kölcsönzésből származó jövedelem,
  • az osztalék, vállalkozói osztalékalap,
  • az árfolyamnyereségből származó jövedelem,
  • az Szja tv. 1/B. § hatálya alá tartozó az Szja tv. 1/B. § hatálya alá tartozó (külföldi illetőségű előadóművész) a természetes személy e tevékenységből származó jövedelme.

A  szociális hozzájárulási adó felső határánál a személyi jövedelemadó köteles jövedelmeket kell figyelembe venni.

 


Hasznos volt az információ?
info

Miért nem volt hasznos az információ? Kérjük, írja le pár mondatban észrevételét!
Hasznos volt az információ?
info


Kapcsolódó bejegyzések