Küldje el ezt a cikket! Küldje el ezt a cikket!
Cikk nyomtatása Cikk nyomtatása

Anyasági ellátások csoportos folyósításra jelölése


Programunkban lehetőséget biztosítunk minden olyan anyasági ellátás – CSED, GYED, nevelőszülői gyed, nagyszülői gyed, Örökbefogadói díj – csoportos folyósításra jelölésére, amelyre a Dolgozó adatai/Jogviszonyok/Számfejtések/Táppénz számfejtés pontban már elkészült és mentésre került az Alap számítás.

A csoportos folyósításra jelölési funkció a Dolgozó adatai/Jogviszonyok/Számfejtések/Táppénz számfejtés pontbeli folyósításra jelöléssel azonos módon működve létrehozza az ellátás jövedelmét a jogviszonyos Jövedelmek, juttatások pont Egyéb jövedelmek táblarészében, így azok számfejthetővé válnak, csoportos folyósításra jelölés törlése esetén pedig – a még hóközi/hóvégi/kilépő számfejtésbe be nem került jövedelem jogcímek a a folyósításra jelölés törlésével egyidejűleg törlésre kerülnek a jogviszonyos Jövedelmek, juttatások pont Egyéb jövedelmek táblarészéből.

A csoportos folyósítást az Elszámolás/Anyasági ellátások csoportos folyósítása pontban lehet elvégezni:

Anya1

Az almenüpontra kattintva szűrőablak jelenik meg, amelyen – a már megszokott általános szűrőfeltételeken túl – két új beállítási lehetőséget biztosítunk, amelyek a következők:

a)       Folyósítás állapota, valamint
b)      Jelenlét jogcímek

Folyósítás állapota: A Folyósítás állapota részben ki lehet választani, hogy a még nem folyósított ellátásokat, vagy a már folyósított ellátásokat szeretnénk megjeleníteni, vagy minden anyasági ellátást meg kívánunk jeleníteni a folyósítási adatokat tartalmazó képernyőn. Alapértelmezetten a „Mindkettő” opció a bejelölt állapotú.

Jelenlét jogcímek: A Jelenlét jogcímek legördülő listában megjelenik valamennyi, a programban biztosított anyasági ellátási jelenlét jogcím, amelyek közül kiválasztható, hogy mely ellátás típusra (típusokra) vonatkozóan szeretnénk a csoportos műveletet elvégezni. A listában egyszerre több jogcím is bejelölhető:

Anya2

Arra is nyílik lehetőség, hogy a legördülő lista jobb oldalán látható szűrő ikonra kattintva a jogviszonyos jelenlét anyasági ellátás csoportjaiból válasszuk ki, hogy mely csoport(ok) jelenlét jogcímeire vonatkozóan indítjuk majd a csoportos műveletet:

Anya3

A megfelelő szűrési feltételek beállítását követően az OK gombra kattintva megjelenik a csoportos folyósítási műveletek felülete, amely tartalmazza a dolgozó ellátás szempontjából lényeges személyi adatait, a jogviszony megnevezését, az ellátás típusát, valamint az ellátás szempontjából lényeges adatokat. A felületen – az alapértelmezett „Mindkettő” beállítás mellett – az Aktuális időszak táblarészben megjelennek a beszűrt ellátások azon időszakai, amelyek folyósítására a tárgyhónapban kerül vagy került sor. Az Aktuális havi folyósítás táblarészben a tárgyhónapban már folyósításra jelölt jövedelem tételek kerülnek megjelenítésre. Az Üzenet oszlopban minden olyan figyelmeztető információt megjelenítünk, amelyeket a Dolgozó adatai/Jogviszonyok/Számfejtések/Táppénz számfejtés pontban az egyedi folyósításra jelölés során.

Anya4

A csoportos folyósítási műveletek felületén elvégezhető a csoportos folyósítás, valamint a csoportos folyósítás törlése egyaránt.

Anya5

Az Ellátás megtekintése gombra kattintva bármelyik ellátási sor kapcsán megtekinthető a Dolgozó adatai/Jogviszonyok/Számfejtések/Táppénz számfejtés pontbeli táppénz számfejtő képernyő, amely segíti az ellenőrzést.

Amennyiben valamelyik beszűrt sorra a csoportos művelet nem végezhető el, pl.: nem törölhető az ellátás, mivel már bekerült a számfejtésbe, akkor piros színűvé válik a „hibás” sor. Az ok az Üzenet oszlopban megjelenítésre kerül.

Anya6

A csoportos folyósítási műveletek képernyő adatai kapcsán a jobb egérgombra kattintva előreugró ablakban a lista nyomtatási, valamint az xls és slsx lista exportálási lehetőségeket biztosítjuk.

Anya7

Az új menüpont csak megfelelő jogosultság esetén kezelhető.  A frissítés az új menüponthoz a jogosultságokat a Dolgozó adatai/Jogviszonyok/Számfejtések/Táppénz számfejtés jogosultság alapján állítja be.

A csoportos folyósításra jelölést csak olyan anyasági ellátási eset kapcsán lehet beállítani, amelyre a Dolgozó adatai/Jogviszonyok/Számfejtések/Táppénz számfejtés pontban már elkészült és mentésre került az Alap számítás!

 

 

 

Hasznos volt az információ?
info

Miért nem volt hasznos az információ? Kérjük, írja le pár mondatban észrevételét!
Hasznos volt az információ?
info


Kapcsolódó bejegyzések