Küldje el ezt a cikket! Küldje el ezt a cikket!
Cikk nyomtatása Cikk nyomtatása

Csoportos munkaidőkeret felvitel


A program az Elszámolás/Csoportos munkaidőkeret felvitel menüpontban lehetőséget biztosít rá, hogy a dolgozókhoz csoportosan rögzítsük be a munkaidőkeret adatokat, amiket egyénenként is meg tudunk tenni a dolgozók adatlapján a Jogviszonyok/Jogviszony alapadatai/Munkaidőkeret menüpontban. A funkció segítségével az adatrögzítésre fordított idő csökkenthető jelentésen. Elsősorban akkor lehet jelentősége, ha a cégben most kerül bevezetésre a munkaidőkerete, vagy ha más bérprogramról térnek át, így első számfejtés előtt mindenkihez be kell rögzíteni a munkaidőkeretet.

A menüpont indításával felugrik az általános szűrőablak, hol ki tudjuk választani azon dolgozókat, akikhez munkaidőkeretet szeretnénk rögzíteni. Az Ok gombra kattintást követően megjelenik a rögzítő felület:

Csoportos munkaidőkeret

A listában megjelenítésre kerülnek a dolgozók, akiket a szűrőablakon kiválogattunk. A felület alsó szekciójában meg tudjuk adni a munkaidőkeret kezdő és záró dátumát és ki tudjuk választani a munkaidőkeret típusát (napi, havi, többhavi). Erre azért van szükség, mert ezen adatok alapján a program kiszámolja, hogy a munkaidőkeretben mennyi a törvényi előírások alapján a teljesítendő óraszám.

A program vállalt óraszám alapján is kezeli a munkaidőkeretet, ebben az esetben a vállalt óraszám mezőben kell megadni a teljesítendő óraszámot.

Órabéres dolgozók esetén meg kell határozni milyen elv alapján kerüljön kiszámításra az az összeg, amit minden hónapban meg kell kapniuk. Itt az alábbi lehetőségek közül választhatunk:

- Havi ledolgozható (munkarend) óraszám: Ebben az esetben a munkaidőkeretes órabéres dolgozó az elszámolási időszakon belül a munkarendjében rögzített óraszámnak megfelelően kapja meg a bérét.

- Havi munkaidőkeret óraszám: Ebben az esetben az általános munkarend szerinti havi óraszámnak megfelelően kapja a bérét. Amennyiben a dolgozó részmunkaidős, akkor a teljes munkaidő részmunkaidő arányában kerül arányosításra az általános munkarend szerinti havi osztószám.

- Általános óraszámból (174 óra) arányosított óraszám: Ebben az esetben az elszámolási időszakon belül 174 órának megfelelően kapja a bérét. Amennyiben a dolgozó részmunkaidős, akkor a teljes munkaidő részmunkaidő arányának megfelelően kerül arányosításra a havi 174 óra.

Amennyiben a szükséges adatokat megadtuk, a Csoportos munkaidőkeret rögzítés gombra kattintva a munkaidőkeretek rögzítésre kerülnek a kiválasztott dolgozókhoz. Ebben a menüpontban csoportos munkaidőkeret törlésre is lehetőségünk van. Ekkor a rögzítő felület alján középen a Törlés mellé kell tenni a jelölő pöttyöt, majd meg kell adni a paramétereket, amelynek megfelelő munkaidőkereteket törölni szeretnénk. Ezt követően a Csoportos törlés gombra kell kattintani. A program ekkor a kiválasztott munkaidőkeretet törli a kiválasztott dolgozók adatlapjáról.

Hasznos volt az információ?
info

Miért nem volt hasznos az információ? Kérjük, írja le pár mondatban észrevételét!
Hasznos volt az információ?
info


Kapcsolódó bejegyzések