Küldje el ezt a cikket! Küldje el ezt a cikket!
Cikk nyomtatása Cikk nyomtatása

Személyi kedvezmény (súlyos fogyatékos kedvezmény)


A személyi kedvezmény érvényesítésének feltétele a magánszemély által kitöltött, és a foglalkoztató részére leadott „Személyi kedvezmény nyilatkozat, amelynek tartalma alapján kerülhet sor a kedvezmény érvényesítésére a számított adóalappal szemben a számfejtés során.

A személyi kedvezményt a Dolgozó adatai/Jogviszonyok/Bérügyi adatok/Adószámítási adatok és kedvezmények pontban kell rögzíteni a következőképpen:

A kedvezmény rögzítéséhez a + jellel fel kell vennünk egy aktív sort. A Megnevezés oszlop legördülő listájából ki kell választani a személyi kedvezményt, majd a mellette található Adóalap kedvezmény oszlop mezőjére kattintva a program felajánlja a személyi kedvezmény jogszabály szerint érvényesíthető havi összegét – amely a Felhasználó által szabadon szerkeszthető -. A kedvezményérvényesítés kezelésére abban a hónapban kerül sor első ízben, amely hónapon állva a személyi kedvezmény rögzítésre került, majd a hónapzárás alkalmával a kedvezmény átvételre kerül a naptári év során a következő hónapokra. Amennyiben a kedvezményre való jogosultság az év során valamelyik hónapban megszűnik, úgy azon a hónapon állva, amelyben a kedvezmény már nem érvényesíthető, törölni kell azt a Dolgozó adatai/Jogviszonyok/Bérügyi adatok/Adószámítási adatok és kedvezmények pontból. A kedvezmény rögzítésére, valamint törlésére „nyitott” hónapban van lehetőség.

Hasznos volt az információ?
info

Miért nem volt hasznos az információ? Kérjük, írja le pár mondatban észrevételét!
Hasznos volt az információ?
info


Kapcsolódó bejegyzések