Küldje el ezt a cikket! Küldje el ezt a cikket!
Cikk nyomtatása Cikk nyomtatása

Kulcs-Bér Verziótájékoztató – 2021. április/2 (v2632)


 

Megjelenési dátum: 2021. április 28.

A frissítő verzió telepítése előtt mindenképpen készítsenek adatbázismentést!

Jogszabálykövetés

Adatszolgáltatás a veszélyhelyzet időtartama alatt a GYED időtartam meghosszabbítása kapcsán

Javítások

2108M-08 lap 540.sor töltésének módosítása

Mezőgazdasági őstermelő őstermelői jövedelméből vont szja előlege nem került gyűjtésre a közteherutalásba

 

 

Jogszabálykövetés

1


Adatszolgáltatás a veszélyhelyzet időtartama alatt a GYED időtartam meghosszabbítása kapcsán
Kulcs-Bér Prémium, Európa verzióban elérhető funkció

A Kormány 128/2021. (III. 13.) Korm. rendelete (továbbiakban: Kormányrendelet) értelmében a gyermek gondozására, nevelésére tekintettel nyújtott gyermekgondozási díjra való jogosultságot 2021. április 7-ig továbbra is fennállónak kell tekinteni, és az ellátást 2021. április 7-ig eső naptári napokra folyósítani kell.

A gyermekgondozási díjra való jogosultság azon igénybevevők esetében hosszabbodik meg, akiknek a jogosultsága a Kormányrendelet hatályba lépésekor, azaz 2021. március 8-án, vagy azt követően szűnik meg.

Azaz azon gyermekek jogán megállapított és folyósított gyermekgondozási díjak kerülhetnek meghosszabbításra, ahol a gyermek a második életévét, ikergyermekek esetén a harmadik életévüket 2021. március 8-án, vagy azt követően töltik be. Ezen kormányzati intézkedés költségvetésre gyakorolt hatásának felmérése érdekében szükséges azon információ, hogy a fenti rendelkezés alapján 2021. március 8-tól kezdődően havonta hány fő részére, hány napra, illetve milyen összegben folyósított a társadalombiztosítási kifizetőhely gyermekgondozási díjat.

A fentieknek megfelelő meghosszabbított  gyermekgondozási díj esetekről az Adatszolgáltatás/MÁK felé/Meghosszabbított GYED jogosultságok listája pontban jelen verziónkban már fel lehet gyűjteni a KH-k részére küldendő adatszolgáltatás segédlistáját, amely xls formátumban is megjeleníthető.

Kép1

Javítások


2

 


2108M-08 lap 540.sor töltésének módosítása
Kulcs-Bér Light, Standard, Kompakt, Prémium, Európa verzióban elérhető funkció

A 2108M-08 lap 540. sorára (Arányos szolgálati idő számításának szükségessége) bizonyos esetekben hibásan „N” jelölés került. A gyűjtés jelen verzióban javításra került. Kérjük, amennyiben Önöknél készült gyűjtés a 2108 bevallásba olyan részmunkaidőben foglalkoztatott munkavállalóról, akinek a TB járulékalapja havonta a minimábért – hónap közben kezdődő/megszűnő jogviszony, vagy kieső idő (bizt.szünetelése, EB ellátások) esetén egy naptári napra a minimálbér (167400) harmincad részét – nem érte el, ellenőrizzék az eddig beküldött 2108M-08 lap 540. sorának adatát, és szükség esetén helyesbítsék azt.

 


Mezőgazdasági őstermelő őstermelői jövedelméből vont szja előlege nem került gyűjtésre a közteherutalásba
Kulcs-Bér Kompakt, Prémium, Európa verzióban elérhető funkció

A mezőgazdasági őstermelőnek – abban az esetben, ha keletkezett adóköteles őstermelői jövedelme -, a tárgynegyedévet követő 12-ig meg kell fizetnie a szja előleget 103. adónem kódon az 10032000-06056353 számlaszámra. Ez az szja előleg nem került gyűjtésre a közteher utalásban. A gyűjtési hiányosságot jelen verziónkban már biztosítjuk.


Hasznos volt az információ?
info

Miért nem volt hasznos az információ? Kérjük, írja le pár mondatban észrevételét!
Hasznos volt az információ?
info


Kapcsolódó bejegyzések