Küldje el ezt a cikket! Küldje el ezt a cikket!
Cikk nyomtatása Cikk nyomtatása

Kulcs-Bér Verziótájékoztató – 2020. március/4 (v2502)


Megjelenési dátum: 2020.április 9.

JAVÍTÓ VERZIÓ!

A frissítő verzió telepítése előtt mindenképpen készítsenek adatbázismentést!

Javítások

Szakképzési hozzájárulás számfejtése a koronavírus-járványügyi intézkedéssel érintett cégek körében, munkavégzésre irányuló egyéb jogviszonyok esetében
2008A-02-02 lap korona kedvezménnyel érintett adónemek kötelezettségeinek összesítése blokkjának töltése

Javítások


Módosítottuk a koronavírus-járványügyi intézkedéssel érintett cégek körében a munkavégzésre irányuló egyéb jogviszonyokra – pl. megbízási jogviszony – vonatkozóan a szakképzési hozzájárulás (továbbiakban SZAKKHO) számfejtését.

Kulcs-Bér Light, Kompakt, Prémium, Európa verzióban elérhető funkció
Az előző verziónkban a program csak munkaviszony típusú foglalkozási viszony esetén érvényesítette a SZAKKHO kedvezményt a kedvezményes tevékenységet folytató cégek esetében. A 2020.04.09. napján részünkre megérkezett szakmai vélemény alapján azonban a SZAKKHO kedvezmény a kedvezményes tevékenységet folytató cég esetében a teljes foglalkoztatott kör vonatkozásában érvényesíthető. Abban az esetben, ha a program a kedvezményezetti körben nem csupán munkaviszonyok, hanem egyéb munkavégzésre irányuló jogviszonyok is számfejtésre kerültek, meg kell ismételni a március havi számfejtést a munkavégzésre irányuló egyéb jogviszonyok esetében, annak érdekében, hogy a SZAKKHO kedvezmény ezen jogviszonyok esetén is érvényesüljön a számfejtésben.


2008A-02-02 lap korona kedvezménnyel érintett adónemek kötelezettségeinek összesítése blokkjának töltése a koronavírus-járványügyi intézkedéssel nem érintett cégek körében
Kulcs-Bér Kompakt, Prémium, Európa verzióban elérhető funkció

A NAV által közzétett 4.0 2008 verzióban változtak a 2008A-02-02 lap ellenőrzési feltételei. Az előző verziónk 2008 xml fájljában töltésre kerülnek a 2008A-02-02 lapjának 140-143. sorai is, amire nincs szükség a kedvezményes körbe nem tartozó cégek esetében. Ezek a sorok a 3.0 verzióban nem voltak szerkeszthetők, de a 4.0 verzióban már akár kézzel is törölhetők, azonban jelen új verziónkban már automatikusan biztosítjuk e sorok helyes gyűjtését. Újragyűjtést akkor célszerű indítani a kedvezményes körbe nem tartozó cégek esetében, ha a bevallás még nem került beküldésre. Az új verzió 2008 bevallás készítés szempontjából a kedvezményes tevékenységi körbe tartozó Kulcs-Bér Felhasználókat NEM ÉRINTI, valamint azokat a kedvezményes körbe nem tartozó Felhasználókat sem, akik korábban a 2.0 verziójú 2008 bevallással már teljesítették a bevallási kötelezettségüket!

 


Az okozott kellemetlenségért szíves elnézésüket kérjük!

 



Hasznos volt az információ?
info

Miért nem volt hasznos az információ? Kérjük, írja le pár mondatban észrevételét!
Hasznos volt az információ?
info


Kapcsolódó bejegyzések