Küldje el ezt a cikket! Küldje el ezt a cikket!
Cikk nyomtatása Cikk nyomtatása

Kulcs-Bér Verziótájékoztató – 2019. december/2 (v2462)


Megjelenési dátum: 2020. január 14.

A frissítő verzió telepítése előtt mindenképpen készítsenek adatbázismentést!

Újdonságok, fejlesztések

19M30

19M30
Kulcs-Bér Light, Standard, Kompakt, Prémium, Európa verzióban elérhető funkció

Frissítés után elérhetővé válik a 19M30 -as igazolás. Az igazolását a 2019. évi személyi jövedelemadó bevalláshoz, megtalálják az Adatszolgáltatások/NAV felé/ 19M30 menüpontban.

Fontos! Amennyiben Ön egyedileg létrehozott szja köteles jövedelmet is számfejtett munkavállalóinak a 2019 -es évben, szíveskedjen ellenőrizni az M30-as igazolás paraméterezését, melyre a Beállítások/Számfejtés/M30 menüpontban van lehetőség. Az egyedi jövedelem jogcímek okozta kellemetlenségek elkerülése érdekében a menüpont indításakor felugró ablakban figyelmeztetjük Ügyfeleinket:

19M1

Továbbá új figyelmeztető üzenetet helyeztünk el az M30-as nyomtatvány összeállító felületén is:

19M2

Az adatok felgyűjtését megelőzően, a szűrő ablakon lehetőség van arra, hogy csak a 2019. december 31-én is állományban lévő dolgozók adatairól készítsük el az igazolást. Tehát abban az esetben, ha Ön kilépett dolgozónak is ki szeretné adni az M30-at, vegye ki a pipát a sorból:

19M3

Az M30-as összeállító felületén továbbra is elérhető beállítási lehetőség, hogy imp file-ként kerüljön összeállításra, így átemelhető legyen az ÁNYK-ba, vagy nyomtatványként, ami a programból közvetlenül nyomtatható is.

Arra is lehetőséget biztosítunk, hogy az összeállított M30-as igazolásokat dolgozóként egyesével, külön pdf-be generálja a program.

Ennek köszönhetően nem kell egyesével lekérni a nyomtatványi formát, majd az exportálás segítségével pdf formátumban elmenteni és egyesével elnevezni a file-okat.

Amennyiben a dolgozókhoz berögzítettünk a tárgyévre vonatkozóan más munkáltatónál, kifizetőnél szerzett jövedelmeket is, lehetőségünk van ezeket felgyűjteni az M30-as nyomtatványra. Ehhez be kell pipálnunk a Hozott adó adatlap adatainak felgyűjtése opciót.

Amennyiben a munkáltató nem társadalombiztosítási kifizető hely célszerű a nyomtatvány feljegyzés rovatában feltüntetni az alábbi figyelmeztetést: „Az esetleges társadalombiztosítási ellátások, valamint a családtámogatási ellátások összegeit az igazolás nem tartalmazza.”

19M4

A program automatikusan ellenőrzi, hogy a cég törzsadatainál beállításra került-e, hogy Társadalombiztosítási kifizető hely-e és amennyiben nem, a fenti üzenet megjelenítésre kerül.

Amennyiben nem szeretné a feljegyzés mezőben szerepeltetni a fenti információt, a nyomtatás előtt módosíthatja a beállítást a „Feljegyzés rovat kitöltése nem Tb kifizetőhely esetén” paraméter kikapcsolásával.

 

Hasznos volt az információ?
info

Miért nem volt hasznos az információ? Kérjük, írja le pár mondatban észrevételét!
Hasznos volt az információ?
info


Kapcsolódó bejegyzések