Küldje el ezt a cikket! Küldje el ezt a cikket!
Cikk nyomtatása Cikk nyomtatása

Visszamenőleges jelenlét korrekció elszámolása


Programunkban lehetőséget biztosítunk arra, hogy amennyiben a számfejtést követően módosítani kell a dolgozó jelenlét adatát (pl.: ledolgozott nap, szabadság, betegszabadság), akkor ezt a lehető legegyszerűbben és legkevesebb munkával meg tudjuk oldani.
Ennek érdekében került kialakításra a visszamenőleges jelenlét korrekció funkciója.

Kiindulási alap, hogy a dolgozó számfejtéssel rendelkezik az adott hónapra. És ennek a számfejtésnek az eredményét már be is küldtük 08-as bevallás formájában.
Ezt követően kiderül, hogy a dolgozó számfejtésének alapjául szolgáló munkaidő nyilvántartó nem megfelelő adatokat tartalmazott, ledolgozott nap helyett betegszabadságon volt néhány napot.

Visszamenőleges jelenlétadat korrekció hiányában ezt csak a számfejtés visszanyitásával, a jelenlét adatok módosításával és önellenőrzés beadásával tudjuk korrigálni (vagy manuálisan kiszámoljuk a különbözetet és ezt manuálisan érvényesítjük a számfejtésben).

A funkció birtokában azonban csak annyi feladatunk van, hogy megnyitjuk a dolgozó adatlapját és a módosítani kívánt hónap jelenlét adataiban megadjuk a helyes jelenléteket, majd kiválasztjuk, hogy melyik hónapban szeretnénk elszámolni a különbözetet, mindezt a hónap visszanyitása nélkül:
Jelenlét adatos táblázat_korrekció

Ennek alapján a február havi számfejtés készítésekor a program automatikusan visszavonja a dolgozótól a helytelen jelenlét adat miatt keletkezett különbözetet:
Számfejtés_korrekció

A program természetesen azt a helyzetet is kezeli, mikor nem negatív, hanem pozitív előjelű különbözet keletkezik.
Ennek kezelésére hóközi számfejtés keretében is lehetőséget biztosítunk.
Ehhez a korrekció elszámolásának időszakánál nem csak a hónapot kell kiválasztani, hanem ezen belül az elszámolás napját is:
Jelenlét adatos táblázat_korrekció_hóközi

A jelenlét adatok korrekciójára természetesen nem csak egyesével, a dolgozó adatlapjára belépve van lehetőség, hanem importálással is beolvashatók a módosított adatok, csoportosan.
Ebben az esetben az Elszámolás/Jelenlét adatok kezelése/Jelenlét adatok importálása menüpontban el kell indítani az importáló felületet, majd itt meg kell adni, hogy visszamenőleges jelenlétadat korrekciót szeretnénk beolvasni:
Jelenlét import_korrekció

A Feldolgozás gombra kattintva az adatok beolvasásra kerülnek a dolgozókhoz.

A csoportos számfejtés futtatásával a korrekció elszámolása meg is történik.

Fontos:

Lezárt időszakban folyósításra került táppénz vagy anyasági ellátás jelenlét jogcím módosítását a program nem támogatja. Amennyiben valamely lezárt időszakban folyósításra került táppénz vagy anyasági ellátás jelenlét jogcím tévesen került elszámolásra, azt az adott lezárt időszak visszanyitását követően a visszanyitott hónapban lehet módosítani a táppénz folyósítás módosítására, törlésére vonatkozó programhasználati szabályok alkalmazásával.

Hasznos volt az információ?
info

Miért nem volt hasznos az információ? Kérjük, írja le pár mondatban észrevételét!
Hasznos volt az információ?
info


Kapcsolódó bejegyzések