Küldje el ezt a cikket! Küldje el ezt a cikket!
Cikk nyomtatása Cikk nyomtatása

Kulcs-Bér Verziótájékoztató – 2017. január/2 (v2184)


Megjelenési dátum: 2017. január 05.

A frissítő verzió telepítése előtt mindenképpen készítsenek adatbázismentést!

Újdonságok, fejlesztések

Évnyitás gyorsítás
17T1041, 17T1042E, 17T1044D
Nyilatkozatok


Évnyitás gyorsítás

Kulcs-Bér Light, Kompakt, Prémium, Európa verzióban elérhető funkció

Módosításra került az évnyitási folyamat, így két esetben tapasztalhatnak jelentősebb gyorsulást a megelőző évekhez képest.

Az egyik eset az, ha ugyanarra az SQL szerverre nyitnak évet, amely szerveren a 2016. évet is kezelték.

A másik eset, ha a megszűnt jogviszonyokat nem veszik át a 2017-es évre. Ebben az esetben ugyanis nem csak a felesleges jogviszonyok átvétele nem lassítja a folyamatot, hanem a jogviszony bejelentéséhez kapcsolódó változásbejelentők (T1042E) felesleges átvétele sem.

Ez utóbbi megoldás nem csak azért javallott, hogy az évnyitás gyorsabb legyen, hanem azért is, hogy a tárgyévi adatbázis ne legyen terhelve feleslegesen görgetett adatokkal, lassítva így az év folyamán a program működését.

17T1041, 17T1042E, 17T1044D

Kulcs-Bér Light, Kompakt, Prémium, Európa verzióban elérhető funkciók

2017. január 01-jén publikálásra kerültek a NAV honlapján a 2017. évre aktualizált változás bejelentők.

Ezekben tartalmi és formai változás nem történt, a programból összeállíthatók a megfelelő adattartalommal.

Az adatszolgáltatás előállítása érdekében kérjük legyenek kedvesek a 2017. évi sablonokat letölteni a NAV honlapjáról.

Nyilatkozatok

Kulcs-Bér Light, Kompakt, Prémium, Európa verzióban elérhető funkció

A programban elérhetők a 2017. évre aktualizált nyilatkozatok, a módosított kitöltési útmutatókkal együtt.

Személyi kedvezmény: A nyilatkozat formailag és tartalmilag nem változott a megelőző évhez képest. A kitöltési útmutató azonban igen, ennek aktualizált változata érhető el a programban.

Adóelőleg nyilatkozat: A nyomtatvány formailag és tartalmilag nem változott, csak a hozzá kapcsolódó kitöltési útmutató. Ennek frissített változata érhető el a programban.

Külföldi illetőségű magányszemély nyilatkozata: A nyilatkozat formailag és tartalmilag nem változott, a kitöltési útmutatóból azonban levettek egy évszámot, ennek megfelelően módosítottuk a programban elérhető kitöltési útmutatót is.

Személyi kedvezmény: A nyilatkozat tartalmilag és formailag  nem változott, csak a hozzá kapcsolódó kitöltési útmutató. A programból az új 2017-es adatokat tartalmazó kitöltési útmutató érhető el.

Első házasok kedvezményének érvényesítése: A nyilatkozat formailag és tartalmilag is változott, ennek megfelelően módosítottuk a programból lekérhető nyomtatvány képét is. A nyomtatványról lekerültek a házastárs munkáltatójára vonatkozó adatok.

Ennek megfelelően módosult a nyomtatványhoz kapcsolódó kitöltési útmutató is. A programban a 2017. évre aktualizált kitöltési útmutató érhető el.

Családi adóalap kedvezmény: A nyomtatvány formailag és tartalmilag is jelentősen megváltozott, a programban a 2017. évre aktualizált sablon érhető el. A nyomtatványról lekerültek a házastárs munkáltatójára vonatkozó adatok. A nyomtatványhoz kapcsolódó kitöltés útmutató is módosult.

A nyomtatványok kitöltési útmutatója magyar nyelven naprakész, az angol és a német nyelvű fordításuk folyamatban van, így frissítésük folyamatosan történik.


Hasznos volt az információ?
info

Miért nem volt hasznos az információ? Kérjük, írja le pár mondatban észrevételét!
Hasznos volt az információ?
info


Kapcsolódó bejegyzések