FIFO készletérték számítási módszer esetén lehetőség van a készletérték visszamenőleges lekérdezésére, illetve az adott napi készletértékhez tartozó beszerzések aktuális rendelkezésre álló mennyiségei is megtekinthetőek.

A funkció csak SQL2005-ös adatbázismotor használatakor érhető el, amennyiben még régebbi adatbázis-motorral használják a programot, javasoljuk, hogy térjenek át erre!
(Az SQL szerver ellenőrzéséről és cseréjének módjáról IDE linkre kattintva talál segítséget.)

A készletérték lekérdezéséhez lépjen be a Termék  / Lekérdezés / Készletérték számítás menüpontba.
Készletérték lekérdezés

A megjelenő ablakban ki tudja választani az időpontot, amelyre a készletértéket látni szeretné, illetve termékre, raktárra, stb… szeretné az adatot lekérni. A szűrő-feltételek kiválasztása után kattintson az OK gombra.

Készletérték számítás

A megjelenő listában az alábbi adatok jelennek meg:

Termékkód: a Termék adatlapján megadott termékkód

Megnevezés: a Termék adatlapján megadott megnevezés

Mennyiség: a lekérdezés időpontjában raktáron lévő mennyiség

Mennyiségi egység: a Termék mennyiségi egysége

Készletérték : a készlet beszerzési árának és készleten lévő mennyiségének szorzata

Átlag : készletérték átlaga

Egy termék korábbi időpontban lévő raktári mennyiségét a Termék/Lekérdezés/Lekérdezés raktárakra menüpontban lehet lekérdezni.
Lekérdezés raktárakra

Kattintson a szűrés ikonra (F4),  a Könyvelés kelténél csak az -ig időpontot kell megadnia, illetve kiválaszthat raktárt, terméket, termékcsoportot, stb… majd kattintson az OK gombra.

Raktári mennyiségek

A megjelenő listában, a szűrésben megadott időpontban lévő raktári mennyiséget, az “Időszak végi mennyiség” oszlop mutatja!

Raktári mennyiségek

Csak FIFO esetén megy a lekérdezés DÁTUM-nak megadása.

Keresőszavak: készletérték számítás, visszamenőleges készletérték, korábbi készletérték, korábbi raktárkészlet, visszamenőleges raktár raktári készlet