Amennyiben árajánlatból szeretne visszaigazolást készíteni, lépjen az Árajánlat / Árajánlatok lekérdezése menüpontba. A megjelenő szűrőképernyőn szűrje le a kívánt bizonylatot vagy bizonylatlistát. A kapott listában kattintsunk jobb gombbal az árajánlat sorára, majd válasszuk a visszaigazolás készítése az árajánlatból opciót.

 Visszaigazolás készítése az árajánlatból

Ezt követően a megjelenő visszaigazolás készítő ablakban adhatja meg a visszaigazolás adatait.

A visszaigazolás elkészítése után, az árajánlat lila színről fehérre változik, így jelöli a program a lezárt árajánlatot. Amennyiben később a visszaigazolást lerontja, az árajánlat ismét lila színű, azaz aktív lesz, így lehet abból ismét visszaigazolást készíteni.

Lehetőség van arra is, hogy nem egy árajánlatból készítünk visszaigazolást, hanem több árajánlatból. Ennek az a feltétele hogy az árajánlat listája, csak egy vevőnek kiállított nyitott árajánlatokat tartalmazhat. Ezt a szűrő funkció segítségével állíthatja elő. Szűrjön egy adott vevő nyitott árajánlataira, a megfelelő beállításokkal.

Árajánlat szűrő képernyő

A megjelenő listában kattintson az egyik árajánlat sorára jobb gombbal majd válassza a megjelenő listában a ”Visszaigazolás készítése a listából” opciót. Ebben az esetben a visszaigazolás az összes árajánlatból készül, amit a lista tartalmaz, ezért fontos a listát a feladathoz megfelelően szűrni.

Több árajánlatból visszaigazolás

Keresőszavak: árajánlatból visszaigazolás, visszaigazolás készítése árajánlatból rendelés