atutalas.jpg 

Átutalási megbízás két feladatra használható.

Egyrészről, bejövő számla esetében a program automatikusan elkészíti a számla kiegyenlítéséhez tartozó átutalási bizonylatot, másrészről túlfizetés vagy számla kiegyenlítésének visszautalása esetén a számlázó el tudja készíteni a visszautalási bizonylatot.

Bejövő számlák átutalása: 

Számla kiegyenlítéséhez tartozó átutalási bizonylat készítéséhez lépjen a Bizonylatlisták / Bejövő számlák listája menüpontba. Szűrjön a kiegyenlíteni kívánt számlákra, majd kattintson az egyik számla sorára jobb egérgombbal és válassza a Nyomtatás / Utalási megbízás opciót.

utal1.jpg

A megjelenő képernyőn paraméterezheti be az átutalási bizonylatot, valamint az Ügyfelek fülön távolíthat el  a listáról olyan ügyfeleket, akinek nem szeretne utalni.

utal2.jpg

utal3.jpg

A nyomtatásra kattintva lehet a nyomtatóba helyezett átutalási megbízást a számlázóval kitölteni.

Kimenő számláknál túlfizetés és visszautalás:

Kimenő számlák esetén is lehetőség van utalási megbízás készítésére. Ekkor az utalási megbízás túlfizetés visszautalására vagy kifizetett számlák visszautalására használható. Ehhez lépjen be a Bizonylatlisták / Számlák listája menübe.  Szűrjön a visszautalni kívánt számlákra, majd kattintson az egyik számla sorára jobb egérgombbal és válassza a Nyomtatás / Utalási megbízás opciót.  

Visszautalás esetén kapcsolja be a “Nyomtatás visszautaláshoz” , többlet utalás visszautalásához pedig jelölje be a “Fennmaradó összeg nyomtatása” opciót.

visszaut.jpg

Keresőszavak: utalási átutalási bizonylat megbízás banki utalási megbízás utalás