A különbözeti bizonylatról szállítólevél, visszaigazolás és szállítói megrendelés esetében beszélhetünk. A kifejezés mindhárom esetben ugyanazt jelenti. Amikor egy bizonylatból, közvetlenül egy másikat készítünk és a új bizonylatról tételeket törlünk, bekapcsolt különbözeti bizonylat esetén ezek a tételek visszakerülnek az első bizonylatra. Amennyiben a különbözeti bizonylat nincs bekacsolva, úgy a végső bizonylatról törölt tételek törlésre kerülnek, nem jelenik meg másik bizonylaton.

Pl.: Szállítólevélből készített számla esetén a számláról törölt tételek, bekapcsolt különbözeti szállítólevél esetén visszakerülnek egy szállítólevélre, amennyiben a különbözeti szállítólevél nincs bekapcsolva, a tételek visszakerülnek a raktárba.

Különbözeti bizonylat esetében megadható az is, hogy a program az ár változást, vagy az engedményt is különbözeti bizonylatként értelmezze-e vagy sem.

Tehát ha egy szállítólevélből számlát készítünk, és a “különbözeti ismérv az engedmény is” opció be van kapcsolva, majd a számlán engedményt adunk bizonyos tételekre, akkor azok a tételek, amelyekre a kedvezményt adtuk, különbözeti szállítólevélre kerülnek.

A különbözeti bizonylat-készítését az alábbi módon kell bekapcsolni:

Szállítólevél:
Karbantartás / Beállítások / Cégfüggő beállítások / Szállítólevelek, bizonylatok

kulonb1.jpg

Visszaigazolás:
Karbantartás / Beállítások / Cégfüggő beállítások / Rendelések / Visszaigazolások

kulonb2.jpg

Szállítói megrendelés:
Karbantartás / Beállítások / Cégfüggő beállítások /  Rendelések / Szállítói megrendelések

kulonb3.jpg