Ha az ügyfél termékértékesítés és szolgáltatásnyújtás teljesítését megelőzően az ellenértékbe beszámítható pénzösszeget fizet, akkor előlegszámlát kell neki adni az átadott pénzösszeg feltüntetésével.

Előlegszámla készítése:

Előlegszámlát a Kiadás/Előlegszámla menüpontban tud készíteni.

Előlegszámla készítése

  • Válassza ki az ügyfelet.
  • Előlegszámlát csak a terméktörzsben már felvitt ügyfelek részére tud készíteni, mivel csak így van lehetőség később felhasználni. Válassza a megnevezést, itt általánosan előleg szöveg jelenik meg, de más szolgáltatásként felvitt tételt is ki tud választani a terméktörzsből. Itt csak a szolgáltatásként felvitt termékek jelennek meg!
  • Ezt követően adja meg a bruttó vagy nettó értéket és az előlegszámla dátumait.
  • Amennyiben az előlegszámlát utalással egyenlítik ki, csak megtörtént utalás esetén lehet az előlegszámlát kiállítani. Ehhez előlegbekérő okmányt célszerű alkalmazni. Előlegszámlát csak megtörtén utalást követően lehet kiállítani, tehát az esedékesség és a teljesítés dátuma nem lehet nagyobb a keltnél.

Előlegszámla készítése

Előlegszámla felhasználása:

Az előlegszámlát, az éles számla készítésekor tudja felhasználni. Egy elkészült előlegszámlát csak annak az ügyfélnek tudja felhasználni akinek készült.

  • Új számla készítésekor válassza ki az ügyfelet majd állítsa be a számla paramétereit.
  • Vigye fel a termékeket, majd nyomja meg az <Új> gombot mint ha új terméket vinne fel és kattintson a termék mellett lévő Előleg gombra.
  • Itt válogathat az ügyfél korábban kiállított előlegszámlái közül, duplán kattintva kiválaszthatja a felhasználni kívánt előlegszámlát.

Előlegszámla készítése

Előlegszámla felhasználás

Előlegszámla készítése

Az így kiállított számla képét IDE kattintva tekintheti meg.

Előlegszámla részfelhasználása:

Egy előlegszámlát részben is fel tud használni, ennek ugyanaz a menete mint az előlegszámla felhasználásának módja, de miután kiválasztotta az előlegszámlát, írja át az értéket, a felhasználni kívánt értékre, negatív előjellel!

Előlegszámlák lekérdezése:

A kiállított előlegszámlákat a Bizonylatlisták/Számlák listája menüben tudja lekérdezni. Az alsó füleken válassza az Előlegek lehetőséget, majd szűrje a listát az Ön számára megfelelő módon. Itt szűrhet a teljesen felhasznált, részben felhasznált, vagy még fel nem használt előlegszámlákra is.

Előlegszámla szűrés

Keresőszavak: előlegszámla előleg számla, felhasználás, részfelhasználás