Az árlista segítségével egyetlen termékhez korlátlan számú ár rögzíthető, melyek ügyfélhez rendelhetőek.
Megadható időszakos egyedi ügyfél kedvezmény, mely csak egy termékre vagy termékcsoportra vonatkozik. Ügyfélhez rendelt árlista esetén az ügyfél kiválasztása után automatikusan a beállított árlista jelenik meg a használandó áraknál.

Az árlista rögzítésének lépései:

  1. Lépjen be a Karbantartás / Beállítások / Cégfüggő beállítások / Törzsek / Árlisták menüpontba, itt viheti fel az árlisták megnevezéseit.
  2. Ezután lépjen a Terméktörzsbe, és nyissa meg adott termék adatlapját.
    Az árlisták fülön belül nyomja meg az [Új] gombot, majd a legördülő menü segítségével válassza ki az árlistát.
    A Nettó egységárat beírva a program automatikusan kiszámolja a bruttó egységárat (a termékhez az Alapadatok panelen beállított Áfa kulcsot veszi figyelembe).
    Az [Ok] gomb megnyomásával mentheti el az árlistát.
    Egy termékhez korlátlan számú árlista felvihető.

Egyedi árak beállítása az ügyfelekhez:

  1. Amennyiben egy ügyfél egyedi árait tartalmazza az árlista lehetősége van beállítani az ügyfél adatlapján, hogy a bizonylatok kiállításakor automatikusan ezeket az árakat hozza a program, ha az Ügyfél adatlapján a Fizetési adatok fülön Elsődleges árként az árlistát állítja be.
  2. Egyedi engedményeket definiálhat ügyfelenként termékekre, vagy termékcsoportokra is:
    - Nyissa meg az Ügyfél adatlapját és azon belül az Egyedi engedmények panelt, itt az [Új] gombra kattintva definiálhatja az adott kedvezményt.
    - Írja be a kedvezmény százalékát, időszakos kedvezmény esetén az időszakot, valamint határozza meg, hogy a kedvezmény adott termékre, vagy termékcsoportra vonatkozzon: adott terméknél válassza ki az árutörzsből a terméket, Termékcsoportonként való kedvezményadásnál először a termék kategóriát, majd a csoportot kell kiválasztani (csoportok felvitele a Beállítások menüben).
    - Végül az [Ok] gombbal mentheti a kedvezményt. Lehetőség van módosításra és törlésre.

Itt lehetőség van időszaki kedvezmények beállítására is.

Ha nem szeretne egyesével rögzíteni minden árlistás árat, lehetőség van az árak Excel-fájlból történő importálására is, erről IDE kattintva olvashat további információkat.