Videó megtekintése az évnyitásról

Új év létrehozása előtt feltétlenül készítsen a programban tárolt adatokról biztonsági mentést!

Amennyiben Ön FIFO készletérték számítással dolgozik, az új év megnyitása előtt készletkezelő programjainkban feltétlenül futtassa le a FIFO készletérték újraszámítást, mely a Karbantartás/ Beállítások/ Cégfüggő beállítások Egyéb pontjában érhető el.

ujraszamitas.png

A készletnyilvántartó, a számlázó és raktár programban minden év munkáját külön adatbázis években tárolhatja, így lehetőség van arra, hogy különböző év adatait a programban is elkülönítve kezelje. Ez új év létrehozásával történik. Minden létrehozott év elkülönül egymástól, adatátvételre kizárólag az év létrehozásakor van lehetőség.

Miután elkészítette a mentést és FIFO készletérték számítás használata esetén elvégezte a készletérték újraszámítását a lezárásra kerülő évben, lépjen be a programba Rendszergazda felhasználói névvel és a hozzá tartozó jelszóval (alapértelmezett rendszergazda jelszó: kulcs vagy Kulcs12345 a telepítés időpontjától függően), új évet csak rendszergazdaként hozhat létre a szoftverben.

Új év létrehozásához lépjen a Karbantartás / Cégek menübe.

evnyitas5.png

Válassza az <Évek> gombot.

evnyit1.png

A megjelenő ablakban kezelheti az évekkel kapcsolatos funkciókat. Itt kezelhető az Új létrehozása, a meglévő év törlése. Év létrehozásához kattintson az “Új” gombra.

evnyit2.png

Ezt követően megadható melyik évet szeretné létrehozni, valamint hogy szeretne-e adatokat átvenni egy másik évből. Adatok átvételéhez kattintson a “Törzsadatok átvétele egy másik cégből” opciót. Ekkor megadhatja, hogy melyik cég melyik évéből szeretne adatokat átvenni és kiválaszthatja melyek legyenek ezek.

evnyitas3.png

Miután mindent beállított, kattintson az <OK> gombra, ekkor kezdődik el az új cégadatok létrehozása. A sikeres évnyitásról a program tájékoztatja Önt. Ezt követően lépjen ki az ablakból. Az újonnan felvitt évbe a Karbantartás / Cégváltás menüben tud átlépni.

Keresőszavak: új év felrögzítése, felvitele, másik év, évnyitás, megnyit