Számlázó rendszereink (Kulcs - Számla / Számlázó rendszer, Kulcs - Számla Plusz / Számlázó és ügyfélkezelő rendszer, Kulcs - Készlet / Készletnyilvántartó és Számlázó rendszer) és a Házipénztár programunk között lehetősége van online adatátadásra. Ez azt jelenti, hogy megfelelő beállításokkal a számlázó programba felrögzített készpénzes számlák automatikusan átkerülnek a Házipénztár programba, pénztárbizonylatként, valamint az is beállítható, hogy a Házipénztár program a készpénzes számla kiállítását követően azonnal házipénztár bizonylatot is nyomtasson. Az adatátadás online jellegű, ami azt jelenti, hogy azonnali adatátadás történik a programok között, utólagosan ezek az adatok nem adhatók fel a Házipénztár rendszer számára. Abban az esetben, ha utólagos adatátadásra lenne szükség, a Házipénztár programba kézzel rögzítheti fel a hiányzó tételeket.


A beállítás lépései:

Valamely program Karbantartás menüjéből válassza ki az Adatátadó rendszer futtatása menüpontot. A megjelenő ablakban  Kulcs-Számla vagy Kulcs-Számla Plusz használata esetén válassza a Kulcs-Számla felad Kulcs-Házinak lehetőséget, Készletnyilvántartó program esetén, a Kulcs-Készlet felad Kulcs-Házinak opciót.

 Adatátadás Számlázó és Házipénztár között

A Tovább >> gombra történő kattintás után adja meg a számlázó programbeli cégnevet, valamint az évszámot, amely cégből/évből szeretné feladni a tételeket a Házipénztár rendszer felé.

Számlázó Házipénztár átadás

A Tovább >> gombra történő kattintás után, jelölje be a  „Van kapcsolat a házipénztárral” opciót, valamint itt adhatja meg a távoli kiszolgáló elérését is.

Számlázó Házipénztár átadás

A távoli kiszolgáló használatának beállítása az alábbi esetekben kötelező:

  1. Egygépes használat esetén, ha 8-as verziójú SQL szervert használ.

  2. Többgépes használat esetén a munkaállomásokon történő beállításnál (függetlenül az SQL szerver verziószámától). 

Távoli kiszolgálót az alábbi  esetekben nem kell beállítani a program számára:

  1. Ha egy gépen használja a szoftvert és az Ön által használt SQL szerver verziója 7-es (az SQL szerver verziószámának megállapításához itt talál segítséget)

  2. A szervergépen történő beállítás esetén (többgépes használat mellett), ha az SQL szerver verziószáma 7-es.

Házipénztár programba jellemzően a készpénzes számlákat kell átadni, így a fizetési módoknál a készpénzeseket célszerű bejelölni, könyvelt cég és évnél megadhatja a feladandó tételek célját (céget, évet, valamint a pénztár nevét is). Itt jelölheti meg átadásra a „Kézi számlák kapcsolata (kimenő fizetési módokkal)” opcióval a számlázó rendszerbe felrögzített kézi számlákat, valamint állíthatja be az „Azonnali bizonylatnyomtatást” is, melynek eredményeképpen a készpénzes számla kiállításakor azonnal nyomtatásra kerül a pénztárbizonylat is.

Az átadás beállítása akkor volt sikeres, ha az alábbi üzenetet kapja a programtól. Ezt követően indítsa újra a számlázót és a feladás már működik. Fontos, hogy ezentúl a hibamentes átadáshoz a feladó és a fogadó programot, azaz a számlázót és a házipénztárat együtt kell frissítenie.

Számlázás Házipénztár átadás

Az adatátadás beállítása során az alábbi hiba- és figyelmeztető üzenettel találkozhat:

Kapcsolati hiba: Az adatbázishoz nem lehet kapcsolódni! 

Ilyen esetben a távoli kiszolgáló beállításait kellene ellenőriznie a fentiek alapján. 

Keresőszavak: átadás házipénztárnak, házi, átadás készpénzes számla átadása, házipénztár bizonylat, házipénztár, kp számla