Számlázó rendszereink (Kulcs-Számla Plusz, Kulcs-Készlet Plusz) és Főkönyvi kettős könyvelés programunk között lehetősége van offline adatátadásra. Ez azt jelenti, hogy megfelelő beállításokkal a számlázó programba felrögzített számlák utólagos adatátadás során átemelhetőek a Főkönyvi kettős könyvelés programba könyvelt tételekként.

Az Adatátadó rendszer beállítása a számlázó és a Főkönyvi kettős könyvelés programok között

Ahhoz, hogy Adatátadó rendszer programunk megfelelően ki tudja kontírozni a tételeket, a számlázó program oldalán az alábbi beállításokra van szükség:

A számlázó programban globálisan is megadhatja az ügyfelekhez / termékekhez tartozó kontírszámokat. A belföldi/külföldi vevő/szállító, a belföldi/külföldi értékesítés, valamint a beszerzés főkönyvi számait a Karbantartás menü / Beállítások menüpontban a Cégfüggő beállítások között az Adatátadó rendszer fülön állíthatja be. A ‘Feltölt’ gombra történő kattintással a program minden ügyfélhez és minden termékhez feltölti a beállításokat, viszont az Adatátadó rendszer számára csak abban az esetben lesznek egyértelműek ezek a kontírszámok, ha ezek az adott (átadandó) számla kiállítása előtt kerültek beállításra. Utólagos beállítás esetén a program minden számára nem egyértelmű tétel kontírozására rákérdez, ebben az esetben a problémás tételek kontírozását Ön adatátadás közben kézzel adhatja meg.

 Átadáshoz számlázó program beállítása

Számlázó programunk arra is lehetőséget biztosít Önnek, hogy a különböző termékcsoportba tartozó termékeket különbözőképpen kontírozza. Ezeket a beállításokat szintén a Karbantartás menü / Beállítások menüpontban a Cégfüggő beállítások között az Adatátadó rendszer fülön adhatja meg a programnak. A ‘Feltételhez kötött alapértelmezések’-nél, az Új gombra történő kattintás után megadhatja a különböző csoportokba tartozó termékek kontírszámait. A főkönyvi számok beállítása után kattintson a ‘Feltölt’ gombra.

 Átadáshoz számlázó program beállítása

A ‘Feltölt’ gomb megnyomása után a program megerősítést kér az adatok törzsbe történő feltöltésére. Az alábbi panelen erősítheti meg, hogy mely (korábban felrögzített) törzsbeli adatokat szeretné frissíteni.

 Átadáshoz számlázó program beállítása

Eltérő főkönyvi számra kontírozandó termékek és ügyfelk kontírszámait ügyfelenként és termékenként is rögzítheti az alábbi módon:

Az Ügyfél menüből lekért listán ha az egyedileg kontírozandó ügyfélre kattint kettőt (bal egérgombbal), az Adatátadó rendszer fülön meg tudja adni az ügyfélhez tartozó vevő és szállító főkönyvi számokat.

Átadáshoz számlázó program beállítása

Az Termék menüből lekért listán ha az egyedileg kontírozandó termékre kattint kettőt (bal egérgombbal), az Adatátadó fülön meg tudja adni a termékhez tartozó belföldi/külföldi értékesítési, valamint a beszerzési főkönyvi számokat.

 Átadáshoz számlázó program beállítása