Fontos! Ebben a cikkben a rendszerleíró adatbázis módosításával kapcsolatos tudnivalók olvashatók. A rendszerleíró adatbázis módosítása előtt feltétlenül készítsen biztonsági másolatot arról, és csak akkor fogjon hozzá, ha probléma esetén tisztában van a rendszerleíró adatbázis visszaállításának módjával. A rendszerleíró adatbázis biztonsági mentéséről, visszaállításáról és szerkesztéséről további információt a Microsoft Tudásbázis következő cikkében talál a cikk számára kattintva:
256986  (http://support.microsoft.com/kb/256986/en-us ) A Microsoft Windows rendszerleíró adatbázisának ismertetése 
 Figyelem! A Rendszerleíróadatbázis-szerkesztő helytelen használata komoly problémákhoz vezethet, amelyek az operációs rendszer újratelepítését tehetik szükségessé. A Kulcs-Soft és a Microsoft nem garantálja a Rendszerleíróadatbázis-szerkesztő nem megfelelő használatából fakadó problémák megoldhatóságát. A Rendszerleíróadatbázis-szerkesztőt saját kockázatára használhatja.

——- ——- ——- ——- ——- ——-

A szoftver teljes újratelepítéséhez az alábbi lépéseket kell elvégeznie:

1. Adatmentés. Készítsen biztonsági mentést adatairól. Minden programból mentést kell készíteni

Eltávolítás:
2. Távolítsa el a gépen futó Kulcs-Soft alkalmazást
•   Vezérlőpultban a programok telepítése törlése menüpontban távolítsa el a Kulcs-Soft-os programokat. (Ha kérdez bármit, ahol Yes -Yes to All – No – No to all gombok vannak, akkor válassza a Yes to All-t)
•   Windows Start menü start2.jpg / Futtatás / regedit -> HKEY_Local Machine / Software / Kulcs-Soft mappát törölje le (amennyiben nincs ilyen, akkor nem kell foglalkozni ezzel a lépéssel)
•   Ha megmaradt valamilyen fájl szinten lévő adat, akkor távolítsa el a gépről manuálisan a C:\Program Files\Common Files\Kulcs-Soft mappát, valamint a C:\Program Files \ Kulcs-Soft mappát.

3. SQL szerver eltávolítása.
Az SQL szervert nem csak Kulcs-Soft alkalmazás használhatja, csak azt akkor  távolítsa csak el a gépről, ha meggyőződött arról hogy más alkalmazás nem használja a szoftvert!!!
•   Az SQL server eltávolításával a Kulcs-Soft termékekben (Számlázó program, illetve egyéb, ha létezik a gépen) minden  adat elveszik!
•   CTRL – ALT – Del billentyű megnyomásával a Feladatkezelőben a Folyamatoknál állítsa le az sqlmangr.exe-t és az sqlserv.exe-t (Feladat befejezése).
•   Vezérlőpultban a programok telepítése törlése menüpontban távolítsa el az MSDE, vagy Microsoft SQL Server Desktop Enigine (KULCSSOFT) alkalmazást (Ha kérdez bármit, ahol Yes -Yes to All – No – No to all gombok vannak, akkor válassza a Yes to All-t)
•   Windows Start menü start2.jpg / Futtatás / regedit -> HKEY_Local Machine / Software / Microsoft / MSDE, és MSSQLserver törlése (amennyiben nincs ilyen, akkor nem kell foglalkozni ezzel a lépéssel)
•   Amennyiben más SQL szerver nem fut a gépen, távolítsa el a Microsoft SQL Server mappát is.
Ha esetlegesen fájlszinten megmaradtak az adatok, akkor 7-es sql szerver esetében a C:\MSSQL7 mappát kell eltávolítani, 8-as (2000-es) SQL szerver esetében a C:\Program Files\Microsoft SQL Server mappát kell eltávolítani.

Újratelepítés:
4. Az eltávolítás után telepítse újra a Kulcs-Soft programokat.

5. Töltse vissza a mentést.

 Keresőszavak: újratelepítés, teljes újratelepítés, reinstall, eltávolitás, eltávolítás