Az adat-helyreállításra akkor van szükség, ha a szoftverből nem volt mentésük, és már nem is tudnak készíteni. Pl.: összeomlott a gépen futó operációs rendszer, vagy megsérült az SQL szerver alkalmazás.
Az SQL szerver alkalmazás egy adott gépen csak az általa létrehozott adatfájlokat képes olvasni, így a külsőleg odamásolt állományokat nem ismeri fel, az abban lévő adatokkal nem dolgozik, ilyenkor csak adat-helyreállítással lehet visszanyerni ismét az adatokat.

Amennyiben a fájlszinten lévő adatokat eljuttatják hozzánk, lehetőség van adat helyreállítást kérni, melynek keretében az adatokat átkonvertáljuk visszatölthető mentés formátumra, a visszakapott adatokat az Adatmentő és visszatöltő alkalmazással egyszerűen visszatöltheti szoftverébe.

A fájlszinten lévő állományokat a gépen futó SQL szerver verziójától és nevétől függően az alábbi helyeken találja:

  • MSSQL7 SQL szerver esetén: C:\MSSQL7\Data mappában,
  • MSSQL8 [KULCSSOFT nevű példány] SQL szerver esetén: C:\Program Files\Microsoft SQL Server\MSSQL$KULCSSOFT\Data
  • MSSQL2005 [SQL2005 nevű példány] SQL szerver esetén: C:\Program Files\Microsoft SQL Server\MSSQL.1\MSSQL\Data

Az adatokat tároló állományok: programnév32_cégnév_év.mdf, programnév32_cégnév_év_log.ldf, programnév32_rendszer.mdf és programnév32_rendszer.ldf
(keszlet32, raktar32, szamla32, targyi32, fok32, hazi32, eva32, auto32… )

Adathelyreállítás vagy Adathelyreállítás

Az adathelyreállítás díja a szolgáltatási árlistában található.

Keresőszavak: adatok helyreállítása, adat visszanyerés, adathelyreállítás, elveszett adatok, összeomlott a windows, nem lehet menteni, adatvesztés, data, adatbázis helyreállítás adathelyreállitás