Barátkozzon velünk a Facebook-on!
Ügyfélszolgálat: 061-336-5322 | 
ugyfelszolgalat@kulcs-soft.hu
http://tudasbazis.kulcs-soft.hu/kulcsugyvitel/

Mi a teendőm, mielőtt szolgáltatásaimat, termékeimet nyitókészletükkel együtt rögzítem a programban?

Bejegyzés nyomtatása Bejegyzés nyomtatása

Azonnal szeretné látni, hogyan is néz ki az Ön cégének terméklistája programunkban? Most ahhoz nyújtunk útmutatást, hogyan készítse elő a szoftvert, milyen beállításokat végezzen el ahhoz, hogy a termékeinek rögzítése, illetve táblázatból történő importálása gördülékenyen lezajlódjon.

A termékek és szolgáltatások megkülönböztetése

A program szempontjából egy termék és egy szolgáltatás közötti fő különbség, az, hogy a terméknek van raktárkészlet kezelése, a szolgáltatásnak viszont nincs. Akár importálni szeretné termékeit, akár kézzel rögzíti azokat, fontos, hogy eldöntse, az adott tétel esetében szükség van –e, a raktárkészlet mennyiségének nyilvántartására. Azt is érdemes tudni, hogy szolgáltatásokat a Készletezés bizonylatain – a szállítólevélen kívül – nem tud szerepeltetni.

Mennyiségi egységek, mértékegységek rögzítése a programban

Programunkban megtalálhatja a leggyakoribb mértékegységeket. Abban az esetben, ha Ön azokon kívül használ valamely termékénél, vagy szolgáltatásánál más mennyiségi egységet, azt még a termékek rögzítése előtt ajánlott felvinni, a Törzsadatok pontban.

Készletérték számítási módszer kiválasztása

Mivel a nyitókészlet rögzítésével megtörténik a programban az első készletmozgás, Önnek már ennek előtte ki kell választani, milyen készletérték számítási módszerrel szeretne dolgozni és ennek megfelelően beállítani azt.

Termékkódok használata, kialakítása

A termékkódok használata nem kötelező. Érdemes azonban kihasználni a lehetőséget. A termékkód egy egyedi azonosító karaktersorozat. Ez lehetővé teszi, hogy akár két azonos nevű (de más szempontból, – például színét tekintve eltérő – terméket külön kezelhessen a rendszerben. A termékkódok használatával a bizonylatrögzítés, illetve a lekérdezések is gyorsíthatók, hiszen mindenhol lehetőség van a termékkódok szerinti keresésre.

Vonalkódok a bizonylatrögzítés gyorsításához

A vonalkódok használata nagymértékben megkönnyíti a bizonylatok kiállítását. Ahhoz, hogy a termékekhez a megfelelő vonalkódokat rögzíthesse, érdemes a termékek rögzítése előtt már a vonalkód kezelés beállításait elvégezni. Természetesen, amennyiben Ön még nem használ vonalkód leolvasót, először a technikai feltételeket kell hozzá megteremteni.


Hasznos volt az információ?
info



Miért nem volt hasznos az információ? Kérjük, írja le pár mondatban észrevételét!
info

Kapcsolódó bejegyzések