A varázsló azonban lehetőséget biztosít a mentési folyamat bizonyos fokú automatizálására. Ennek megoldására egy ún. script-fájl hozhatunk létre. Az automatizáláson túlmenően a script-fájl használatával lehetősége van mentés készítésére azoknak a felhasználóknak is, akik nem rendelkeznek a rendszergazdai jelszóval.
Lehetőségünk van korlátlan számú script-fájl létrehozására, más-más mentési beállításokkal (főleg több év könyvelése esetén, ill. akkor, ha számítógépünk/hálózatunk több tárolójára végzünk mentéseket).
A script-fájl a varázsló előző képernyőin megadott mentési paramétereket tárolja, így azt, hogy az  aktuális mentésre hány céget jelöltünk ki, és hová kérjük a mentési állomány létrehozását. Így például  két cég könyvelése esetén lehet egy-egy script-fájlunk a két cég külön-külön történő mentésére, ill.  egy harmadik, mindkét cég egyszerre történő mentésére. Start menü / Programok / Kulcs-Soft / Karbantartás / Adatmentő és visszatöltő segédprogram indítása.  Az Adatmentő varázslóban az utolsó ablakon kattintunk a Script gombra. Hatására az alábbi kép jelenik meg a rendszergazdaként dolgozó felhasználó képernyőjén: