Barátkozzon velünk a Facebook-on!
Ügyfélszolgálat: 061-336-5300 | 
ugyfelszolgalat@kulcs-soft.hu
http://www.kulcs-soft.hu/blog/utnyilvantartas/

Általános funkciók a Kulcs-Autó programban

Nyomtatás Nyomtatás



A Útnyilvántartás-készítő program egységes felépítéséből adódóan a rendszerben néhány igen egyszerű és a program egészében alkalmazható elvvel, eljárással tudjuk mindennapi feladatainkat elvégezni. Az alábbiakban néhány ilyen alapelvről olvasható információ.

Kezelés: a programrendszer kezelése egységes eljárásokra épül, teljes egészében a Windowsban megszokott módon történik.

Szűrés (listázási elvek): a programban mindennemű listázás, gyűjtés szűrőfeltételek alkalmazásával történik. A Felhasználó egy szűrőablakban meghatározza, hogy milyen tartalmú listát szeretne, mire kéri a gyűjtést. Például: autók listázásakor a szűrőablakban szinte valamennyi, a autókra jellemző tulajdonság és információ szerepel: rendszám, vezető stb. Ezek a szűrőfeltételek. A Felhasználó ezek bejelölésével ill. megadásával adhatja meg, mire kéri a gyűjtést. Ha több szűrőfeltételre kérjük a gyűjtést, a program logikai ÉS-kapcsolatot képez közöttük, tehát azt vizsgálja, melyek azok a bizonylatok, melyek mindegyik szűrőfeltételnek eleget tesznek.

Gyorskeresés: a programban szinte minden listán elérhető ez a funkció (pl. útvonalak listája). Alkalmazásával könnyedén megtalálható a kívánt tétel, például több száz tételt tartalmazó útlistából. A listában elég csak azt az oszlopot aktívvá tennünk, melyre a gyorskeresést végezni szeretnénk (pl.:  név), és begépelni a kezdő karaktereket (pl.: Kovács Kft. esetén “ko”), és a program automatikusan erre a tételre ugrik.

Listák frissítése: a program hálózatban történő alkalmazásakor van jelentősége. A rendszer a beépített SQL-szerverrel teljes mértékben alkalmazható hálózatba kötött munkaállomásokon is, tehát egy adatbázisban egyszerre korlátlan számú felhasználó dolgozhat. A frissítésre minden listán az F5-ös billentyű szolgál.

Váltás teljes listára: programunk minden listájára igaz az, hogy a Ctrl+T kombinációt alkalmazva a lista valamennyi tétele megjelenik. Ugyanennek elérésére szolgál a listák szűrőablakában a Teljes lista gomb.

Nyomtatási kép megtekintése nyomtatás előtt: bizonylatainkat nyomtatás előtt, a “bizonylat adatainak mentése” ablakban, a nyomtatási kép ikont kiválasztva megtekinthetjük, sőt visszalépve még módosíthatunk is rajta. Természetesen a nyomtatási kép ablakában nem áll módunkban a bizonylatot elfogadni.

Hasznos volt az információ?
info

Miért nem volt hasznos az információ? Kérjük, írja le pár mondatban észrevételét!
info